1. Projekti Zaklade

Lokacija: Slovenija, Italija, Hrvatska
Ukupna vrijednost projekta: 248.680,00 €
Nositelj projekta: ISTITUTO COMPRENSIVO ROMOLO ONOR
Partneri: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Osnovna škola Veli Vrh i Grad Pula iz Hrvatske, Tandem Plus iz Francuske,  Grad SAN DONA DI PIAVE, Associazione 2050, Italija, Grad Koper, Osnovna škola Antona Ukmarja Koper, Kulturno izobraževalno društvo PiNA
Davatelj financijske potpore: Europska unija / Program ERASMUS +
Trajanje: 01/10/2017 -  31/03/2019

D'BASKET Projekt se fokusira na razvoj osnovnih vještina poboljšanjem obrazovnih metoda već u ranoj dobi kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja. U tom smislu, cilj mu je pridonijeti prioritetu Strategije Europa 2020: 15-godišnjaka “smanjenih sposobnosti” u korištenju osnovnih vještina, treba biti manje od 15%, kao što je mjereno PISA testovima. Kako proširiti i unaprijediti znanje u obrazovnoj praksi s obzirom na metode, kompetencije i  nastavnički plan i program koji njeguju rani razvoj osnovnih i transverzalnih vještina, posebno društvenih, lingvističkih i kulturnih vještina, kao i poduzetničke vještine, koji omogućavaju kreativan i uključujući razvoj učenika i kompetencija nastavnika, kako bi odredio inovativne staze formulirane na referentne kvalitete modela.

Više: http://www.dbasket.eu/