2. Održan sastanak u Kopru u okviru projekta D’BASKET

Održan sastanak u Kopru u okviru projekta D’BASKET

U okviru projekta D'BASKET jučer je u Kopru, Slovenija, održan sastanak projektnog tima na kojem se raspravljalo o nacrtu finalne verzije toolkit-a, odnosno osmišljenih alata i metoda koji će biti implementirani u nastavni program škola. Temeljem analiza i prijedloga s prvog treninga održanog u San Dona di Piave, Italija, 2.-6.05.2017. godine, treneri su osmislili konkretne alate i metode koji su predstavljeni polaznicima drugog petodnevnog treninga koji se održao u razdoblju 11.-15.09.2017. godine u Puli. Svrha ovih inovativnih metoda i alata jest jačanje vještina i znanja učitelja i učenika kako bi se u školama bolje moglo raditi na poduzetništvu, multimediji i multikulturalnosti, a to su i 3 ključna elementa projekta. Finalna verzija toolkit-a biti će dostupna učiteljima i osobama stručnog tima na službenim web stranicama Zaklade i D'BASKET projekta - www.dbasket.eu.

Projekt je financiran od strane Europska unija putem programa ERASMUS + te uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, koji su udružili snage kako bi kroz razmjenu dobre i inovativne prakse i zajednički razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda jačali vještine učenika i učitelja u cilju poboljšanja kompetencija nastavnika za rad s raznovrsnim grupama učenika ponajviše onih sa slabijim uspjehom i rizikom od isključenja u ranoj fazi obrazovanja.