1. Novosti iz Zaklade
  2. Zaklada obilježila 10. godišnjicu djelovanja i otvorila izložbu #filantropija…?

Zaklada obilježila 10. godišnjicu djelovanja i otvorila izložbu #filantropija…?

U subotu 1 . listopada uvečer, na dan filantropije, a u sklopu prvog hrvatskog Tjedna filantropije, svečano je obilježena deseta obljetnica djelovanja Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Pozdravne su govore uputili Helga Možé Glavan, upraviteljica Zaklade te Kristina Bulešić, prva upraviteljica Zaklade, potom Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH te Cvjetana Plavša Matić, upraviteljica Nacionalne Zaklade za razvoj civilnoga društva.

Deseta godišnjica Zaklade poslužila je kao izvrsna prilika za dodjelu zahvalnica dugogodišnjim partnerima Zaklade u Fondu gradova i općina, poput Grada Pazina, Grada Rovinja, Općine Svetvinčenat, Marčana, Ližnjan te medijskim kućama koje prate rad Zaklade i time doprinose većoj vidljivosti civilnog sektora.

Iste večeri Zaklada je službeno otvorila izložbu #filantropija...? za koju su uvodni govor držali Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre i Helga Možé Glavan, upraviteljica Zaklade, a završnu riječ dao je Andrej Bader, autor izložbe, U ime Istarske županije skup je pozdravila zamjenica župana Viviana Benussi koja je uz Elenu Puh Belci  simbolično otvorila izložbu zabijanjem prvog čavla u ključnu postavku izložbe - Svjetionik u željezu. Također, upraviteljica Zaklade pozvala je sve suradnike na izložbi na pozornicu i predstavila njihove uloge te se zahvalila na sudjelovanju Mileni Joksimović, prevoditeljici latinskih tekstova, Korani Lukić Šuran, umjetnici koja je izradila Svjetionik u željezu i zajedno s Joksimović osmislila didaktički materijal za prateće radionice, Igora Fabrisa iz udruge Art studio koja je osmislila i pripremila veliki mozaik koji će posjetitelji, prije svega školarci, slagati tijekom mjesec dana izložbe, a na koncu će biti poklonjen Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula, u čije je ime prisustvovala ravnateljica Irena Hrstić, Marka Bolkovića iz skupine Vizualija koja je pripremila animacije na izložbi, Višnju Popović, ravnateljicu Škole za odgoj i obrazovanje koja će primiti crtež obojen od svih posjetitelja izložbe, Jasnu Vekić, predstavnicu Crvenog križa Pula koji je vezan uz postavku izložbe "Donacija odjeće i plastične ambalaže" u kojoj će biti vidljivo koliko su građani kroz mjesec dana donirali odjeće za potrebite i Igora Loparića, predsjednika udruge Naš san njihov osmijeh koja će u istoj postavci primati donacije plastične ambalaže.

Svečanosti obilježavanja 10. godina Zaklade prisustvovali su i članovi udruga koje su predstavljene u dijelu izložbe "Filantropija danas", o suvremenim filantropskim akcijama s našeg područja, a to su Lions Club Pula, Rotary club Pula, InnerWheel club Pula, Društvo Crvenog križa Pula te Naš San Njihov Osmijeh. Zahvaljujemo se svim udrugama na dostavljenim materijalima te što su se pridružile obilježavanju 10. godišnjice Zaklade! Također, zahvaljujemo se svima prisutnima i medijima koji nas prate!

Galeriju fotografija sa Svečane obljetnice 10. godina Zaklade možete pogledati OVDJE.

Povratak na prethodnu stranicu