1. Novosti iz Zaklade
  2. Objavljen poziv za društve inovacije i/ili ideje u području razvoja CD i promociji filantropije

Objavljen poziv za društve inovacije i/ili ideje u području razvoja CD i promociji filantropije

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART objavila je "Poziv za društvene inovacije i/ili ideje u području razvoja civilnoga društva i promociji filantropije u lokalnoj zajednici" .

Poziv se raspisuje iz sredstava osiguranih u proračunu Zaklade za 2016. godinu te sredstava osiguranih u proračunu SMART-a za 2016. godinu a sve u sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, financiranog od strane EU kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva“ i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH. Cilj navedenog projekta je promoviranje filantropije i poticanje razvoja korporativne filantropije i multisektorskog pristupa te razvoja kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva za doprinos filantropiji u lokalnim zajednicama.

Cilj poziva je usko vezan uz projektnu Komponentu 2. projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a“ , jer se nakon radionica o inovativnim oblicima prikupljanja sredstava, izradi proračuna za organizacije civilnoga društva, društvenim inovacijama, crowdfundingu i promociji putem društvenih mreža udrugama želi pružiti prilika za primjenjivanje stečenih znanja i realizaciju vlastitih ideja.

Ukupna vrijednost poziva je 10.000,00 kn kojima će se podržati 4 ideje (2 u Istarskoj i 2 u Primorsko-goranskoj županiji).

Posebnost ovog poziva je da će nakon prve tehničke provjere javnost imati priliku glasati i odrediti koju ideju podržati. Rok za slanje prijave je 31.08.2016. godine u 12.00 h po lokalnom vremenu (Zagreb GMT +1). Prijave poslane izvan roka neće se uzeti u razmatranje.

Više detalja pronađite na sljedećem linku.

Povratak na prethodnu stranicu