1. Natječaji
  2. Otvoreni natječaji

Javni poziv za društve inovacije i/ili ideje u području razvoja CD i promociji filantropije

Poziv za društvene inovacije i/ili ideje u području razvoja civilnoga društva i promociji filantropije u lokalnoj zajednici (u daljnjem tekstu poziv) raspisuje se od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji sa Udrugom za razvoj civilnog društva SMART. Poziv se raspisuje iz sredstava osiguranih u proračunu Zaklade za 2016. godinu te sredstva osiguranih u proračunu SMART-a za 2016. godinu.

Ovaj poziv raspisuje se u sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, financiranog od strane EU kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva“ i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH. Cilj projekta je promoviranje filantropije i poticanje razvoja korporativne filantropije i multisektorskog pristupa te razvoja kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva za doprinos filantropiji u lokalnim zajednicama.

Cilj poziva je usko vezan uz projektnu Komponentu 2. projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a“ , jer se nakon radionica o inovativnim oblicima prikupljanja sredstava, izradi proračuna za organizacije civilnoga društva, društvenim inovacijama, crowdfundingu i promociji putem društvenih mreža udrugama želi pružiti prilika za primjenjivanje stečenih znanja i realizaciju vlastitih ideja.

Ukupna vrijednost poziva: 10.000,00 kn (4 x 2.500,00 kn)
Broj ideja koje će se podržati: 4 (2 u Istarskoj i 2 u Primorsko-goranskoj županiji)

Rok za slanje prijave je 31.08.2016. godine. Prijava je dostavljena u roku ako je dostavljena završno sa 31.08.2016. u 12.00 h po lokalnom vremenu (Zagreb GMT +1). Prijave poslane izvan roka neće se uzeti u razmatranje.

Više detalja i natječajnu dokumentaciju pronađite u nastavku.