2. Završni događaj “Virtualne škole društvenih inovacija”

Završni događaj “Virtualne škole društvenih inovacija”

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva sve zainteresirane da poprate online završni događaj "Virtualne škole društvenih inovacija" – prezentaciju razrađenih ideja sudionika.

Od 38 prijavljenih sudionika, (12 timova), ostalo je njih 16 (5 timova), čije ćemo prezentacije ideja čuti na završnom događanju u petak, 16.10.2020. na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula u dvorani Istra s početkom u 10:00 sati.  Zbog mjera sprječavanja širenja pandemije koronavirusa COVID – 19,  cijeli događaj biti će dostupan široj publici online putem linka u nastavku: http://ovh.unipu.hr/b/dar-rdn-hpp

Virtualna škola društvenih inovacija imala je zadanu temu: „Lokalna filantropija – mogućnost za inovativnost i zapošljavanje“. Sudionici su imali zadatak razraditi poslovni model novog društvenog poduzeća na temu „Filantropske priče Pule“. Poslovne modele sudionici su razrađivali u timova uz pomoć mentora - stručnjaka u području inoviranja, društvenog poduzetništva, marketinga i brendiranja, povijesti i storytelling-a.

Najbolji prijedlog bit će realiziran, a članovi pobjedničkog tima imati će priliku surađivati sa Zakladom u njegovoj realizaciji.

Pozivamo sve da se uključe, poprate događaj i poslušaju koju to zanimljivu priču stvaramo na području Istre, a koja će činiti dobro za cijelu zajednicu te koja će poticati filantropiju i dobročinstvo!

Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija i društvenog poduzetništva te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.