2. Započeo projekt A.C.E. – Active Communities for Europe

Započeo projekt A.C.E. – Active Communities for Europe

23. travnja 2014. u pulskoj Gimnaziji, Zaklada je održala uvodnu radionicu za srednjoškolce.

Navedeni projekt započeo je s realizacijom u ožujku ove godine. Cilj mu je poticati građane/ke na aktivno uključenje u demokratski život EU, s naglaskom na mlade. Mladima se također želi pružiti prilika za razmjenu znanja i vještina zajedno s inozemnim vršnjacima te općenito jačati osjećaj vlasništva nad EU, a sve to kroz primjenu interaktivne i neformalne metode obrazovanja ''kazalište potlačenih“. U prvom djelu radionice na kojoj je sudjelovalo 20-ak mladih osoba predstavljen je sam projekt, dok su u drugom dijelu radionice mladi aktivno sudjelovali u predstavljanju metode „kazališta potlačenih“. Navedena metoda potiče na istraživanje, kritičko razmišljanje i dijalog te na oslobođenje. Prakticirajući ovu metodu možemo bolje razumjeti sebe, zajednicu u kojoj živimo, ali i svijet. Unutar ove metode postoje različite podmetode koje se koriste različitim tehnikama i alatima. Na kraju radionice izabrani su visokomotivirani mladi koji će zajedno s mladima iz 7 partnerskih organizacija (Poljska, Bugarska, Crna Gora, Slovenija, Italija i Hrvatska) sudjelovati na prvoj međunarodnoj radionici u Londonu, dok će pri povratku u svoje zemlje kroz lokalne aktivnosti nastaviti s implementacijom stečenog znanja i iskustva. Više o projektu ovdje.