1. Novosti iz Zaklade
  2. Zanimljivi predavači na našoj Virtualnoj školi društvenih inovacija

Zanimljivi predavači na našoj Virtualnoj školi društvenih inovacija

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva Vas na "Virtualnu školu društvenih inovacija" koja se po prvi put održava ove godine i to u Puli od 05. do 16. listopada 2020. godine.

Prijave su otvorene za sve zainteresirane sudionike, a potrebno je sastaviti tim od 3 osobe. Timovi će vođeni mentorima - stručnjacima u području društvenog poduzetništva, marketinga i brendiranja, povijesti i storytelling-a morati razraditi poslovni model novog društvenog poduzeća. Svi polaznici dobiti će potvrdu o sudjelovanju s navedenim vještinama i znanjima koja su stekli. Najbolji prijedlog bit će realiziran, a članovi pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati u samoj realizaciji uz naknadu (putem ugovora o djelu ili studentskog ugovora).

Virtualna škola društvenih inovacija održati će se online putem uvodnih video predavanja i konzultacija sa stručnjacima u gore navedenim područjima, osim završne prezentacije poslovnih planova koju će ocjenjivati stručna komisija.

Virtualna škola društvenih inovacija idealna je prilika za stjecanje iskustva i suradnju s vodećim stručnjacima u navedenim područjima. Više o stručnjacima - mentorima možete pronaći u nastavku ovoga Poziva.

Tema virtualne škole društvenih inovacija je "Lokalna filantropija – mogućnost za inovativnost i zapošljavanje". Mogućnost i potencijal koji Pula kao grad ima u svojoj filantropskoj priči prevazilazi one osnovne društveno odgovorne i dobročiniteljske pojmove. Taj veliki kulturno turističko društveni potencijal, koji se može staviti u funkciju ne samo prikupljanja sredstava i osvještavanja o važnosti dobročinstva i solidarnosti, već kroz svoju filantropsku priču, stvara temelj u budućim generacijama za društveno odgovornim ponašanjem i življenjem.

Budite dio ove priče i prijavite se do 30.09.2020. godine!

Osobe koje nemaju tim popunjavaju prijavnicu samo za sebe, dok već sastavljeni timovi popunjavaju prijavnicu za sve članove!

Prijave na linku.

MENTORI

Teo Petričević
ACT GRUPA

Teo Petričević je priznati društveni inovator, društvenopoduzetnički arhitekt i savjetnik, stručnjak za društvenu ekonomiju i civilno društvo s više od 15 godina iskustva u organizacijskom razvoju, upravljanju projektima, prikupljanju sredstava, politikama/ istraživanju, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Od 2007. godine aktivan je u razvoju zakonodavstva i institucionalnog, financijskog i obrazovnog okvira društvene ekonomije/poduzetništva u Hrvatskoj i zemljama zapadnog Balkana. Pokrenuo je/razvio 20 društvenih poduzeća i potpornih organizacija. Motiviran da promijeni svijet. Na bolje. Od početka rada u sektoru fondova (2003.), osobno je pripremio i (su)provodio 40+ projekata odobrenih i financiranih kroz fondove EU na nacionalnoj, prekograničnoj ili EU razini ili iz međunarodnih/nacionalnih fondova: ESF/ERDF/Erasmus/etc. Osim pripreme i provedbe projekata bio je evaluator 20-tak projekata financiranih iz EU i nacionalnih fondova. Od 2007. godine drži edukacije na razne teme. Primarni fokus edukacija je razvoj i priprema projekata, upravljanje projektom, razvoj poslovnih modela, strateški organizacijski razvoj, upravljanje neprofitnim organizacijama i društvenim poduzećima, razvoj javno-civilnih partnerstava i modela sudioničkog upravljanja, razvoj društveno-kulturnih centara.

Dr.sc. Ranko Rajović
NTC SUSTAV

U poslovima budućnosti nove tehnologije će biti od presudne važnosti i jasno je da sadašnje generacije moraju ovladati novim tehnologijama, ali moraju učiti i kako ih koristiti, kada nove tehnologije postaju štetne, kako razviti funkcionalno razmišljanje, kako učiti, kako povezivati informacije. Funkcionalno razmišljanje i znanje prioritet su 21. stoljeća. Dr. Ranko Rajović neuroendokrinog, internist koji znanja iz medicine i neurofiziologije koristi za razvoj ljudskih potencijala i razvoj kreativnosti te poticanje inovativnosti. Vizionar, koji se posvetio razvoju društva, autor programa NTC sistema učenja, koji se primjenjuje u više od 20 država Europe, dobitnik je nagrade Mense International za doprinos razvoju društva, sve više radi i s managerima i poslovnim ljudima.

Muamer Mujević
ICONIS AGENCIJA

Muamer Mujević je vlasnik i direktor Iconis agencije (Iconis d.o.o.), jedne od vodećih digital marketing i web developement agencija u Hrvatskoj s klijentima u Europi, Kanadi i Sjedinjenim američkim državama. Karijeru je počeo kao grafički dizajner 2003 godine, a danas radi kao kreativni direktor, brand strateg, digital marketing strateg i konzultant za tvrtke kao što su: McLaren Automotive, Euromodul Hrvatska, Hausbrandt, Remax, Hrvatska, Primorsko-Goranska županija, TZ Rijeka, Galić vina, Outsite.co te mnogi drugi. Focus na dugoročnu strategiju brenda, emociju koju brend stvara kod kupaca i konverzije posjetitelja digitalnih kanala u prave kupce glavne su značajke svake njegove kampanje. Godišnje uloži oko 1.500.000 kn budžeta na Google, Facebook, Instagram i LinkedIN oglašavanje svojih klijenata, a generira više od 4.000.000 eura kroz online prodaju njihovih usluga i proizvoda. Slobodno vrijeme provodi u istraživanju novih trendova i znanstvenih radova na području digitalnog marketinga, brandinga, marketing strategije, dizajna i poduzetništva.

Helga Možé
ZAKLADA ISTRA

Diplomirana ekonomistica, svoje dugogodišnje iskustvo u privatnom, javnom i civilnom sektoru nastoji staviti u funkciju razvoja šire zajednice. Stručnjakinja za kreiranje, razvoj i realizaciju ideja, ima dugogodišnje iskustvo u kreiranju i provedbi EU projekata (od 2009 godine), edukatorica i trenerica brojnih edukacija i workshopova na temu razvoja ideja i pokretanja lokalne zajednice, te pisanja i provedbe eu projekata, posebice onih koji uključuju različite dionike. Orijentirana na dobru ekonomiju i umrežavanje svih sektora kako bi se postigla sinergija djelovanja ka održivom razvoju, danas kroz funkciju upraviteljice Zaklade aktivno radi na razvoju civilnog sektora i njegovu umrežavanju i osnaživanju u lokalnim zajednicama.

Andrej Bader
AUTOR IZLOŽBE
#filantropija...?

Andrej Bader, po struci magistar povijesti. Autor brojnih znanstvenih radova i tekstova o povijesti, posebno područja južne Istre. Autor i urednik knjiga, monografija, te pokretač brojnih projekata valorizacije povijesno kulturne baštine našega područja te autor izložbi, od kojih je u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva realizirao izložbu #filantropija …? i osmislio turistički itinerer: Filantropska mapa Pule.

Manuela Hrvatin
INTERPRET EUROPE

Oduvijek zainteresirana za svoj poluotok Istru, prirodu, pa bogatu kulturno materijalnu i nematerijalnu baštinu...Još kao studentica Filozofskog fakulteta u Trstu uputila se na međunarodnu razmjenu Eurodyssee u Švicarsku gdje je stekla korisna iskustva u međunarodnim odnosima i suradnjama te preuzela koordinaciju razmjene. Nakon završenog postdiplomskog studija na rimskom Institutu za europske studije stekla je zvanje magistra europskih integracija te se dodatno educirala u Strasbourgu, Luxembourgu, Bruxellesu i Beču radi promicanja i jačanja eurointegracija. Stečena znanja i iskustvo odlučila je prenijeti na svoju voljenu Istru. Kao viša savjetnica za međunarodnu suradnju Istarske županije pokrenula je turistički program, projekt Istra Inspirit koji je utemeljen na kulturnim doživljajima, a uz Istra Inspirit radila je na mnogim Interreg-ovim projektima. Sada kao Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe, za Hrvatsku kombinira svoje akademsko znanje i profesionalno iskustvo s ostalim sudionicima kako bi svi zajedno pridonijeli tumačenju baštine i njenom očuvanju, a najviše kroz storytelling.

                 

Virtualna škola društvenih inovacija "Lokalna filantropija – mogućnost za inovativnost i zapošljavanje" prva je pilot aktivnost Regionalnog centra za razvoj društvenih inovacija - "ReCeD'Istria", a čija će interaktivna web platforma biti objavljena krajem godine. Platforma ReCeD'Istria objedinit će informacije i novosti iz različitih područja kao pomoć u razvoju društvenih inovacija te društvenog poduzetništva koje će doprinijeti rješavanju problema u društvu. Nudit će se i mogućnost umrežavanja, partnerstva i financiranja za pravne i fizičke osobe.

Pojekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Povratak na prethodnu stranicu