2. Zaklada sudjelovala na 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Zaklada sudjelovala na 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola, već šestu godinu za redom sudjeluje u programu Sajma knjige u Istri, koji se ove godine održava u periodu od 05. do 15 prosinca. Posjetitelji Sajma na informativnom štandu EDIC Pula-Pola mogu se informirati o aktivnostima Centra, postaviti pitanja o Europskoj uniji, pravima koja mogu ostvariti kao građani EU, financiranju iz fondova EU, te se informirati iz sadržaja brojnih publikacija Europske unije o raznim temama, ali i dobiti prigodne promotivne materijale.

Sudjelovanje u Sajmu knjige u Istri, prilika je da se građani upoznaju s EU kampanjama #EUandME, #EUProtects i #InvestEU koje je Europska unija kreirala s ciljem da podsjeti građane da život u Europskoj uniji pruža beskrajne prilike da učine ono što žele. Nadalje, intencija je da se posjetitelji upoznaju i s novom EU web stranicom EU Kutak za učenje gdje djeca, mladi i učitelji mogu pronaći igre, natjecanja te interaktivne knjige iz kojih na zabavan način mogu doznati više o EU-u. Također, Sajam će biti prilika upoznati sudionike s prioritetima nove Europske komisije od 2019. do 2024. godine pod vodstvom Ursule von der Leyen, čiji je tim svoju dužnost preuzeo 1. prosinca, a čiji će se rad voditi kroz šest prioriteta za Europu i to kroz: Europski zeleni plan; Gospodarstvo u interesu građana; Europu spremnu za digitalno doba; Zaštitu europskog načina života; Snažniju Europu u svijetu te Novi poticaj europskoj demokraciji.

Inače, u radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule, Istarske županije, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. koji su u partnerstvu kandidirali projekt prema Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva ovu je priliku iskoristila i u svrhu promocije Projekta SOS (socijaliziraj – osvijesti - smaozaposli) koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg Zaklada provodi s Gradom Pula – Pola, Udrugom mladih i Alumni FET Pula, Zakladom Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice.