1. Novosti iz Zaklade
  2. Zaklada organizirala Networking day – umrežavanje civilnog i poslovnog sektora

Zaklada organizirala Networking day – umrežavanje civilnog i poslovnog sektora

Zaklada sukladno svojoj viziji svojim djelovanjem stvara aktivno civilno društvo koje u suradnji s javnim i poslovnim sektorom doprinosi razvoju lokalnih zajednica. U skladu s time 19.10.2016. organizairan je „Networking day“ odnosno umrežavanje poslovnog i civilnog sektora s ciljem stvaranja novih partnerstva i rasprave o mogućim oblicima suradnje.

Networking day održao se od 13:00 do 15.00 sati  u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca, De Villeov uspon 8, Pula.

Održane su dvije panel diskusije, prva s temom „Zašto je bitno podržati neprofitni sektor“ gdje su prezentirani primjeri dobre prakse od strane organizacija ZUM (Jelena Peterminec), Naš san njihov osmijeh (Igor Loparić) i Zadruge za etično financiranje (Renata Kiršić), Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva (Helga Možé Glavan) te otvorena rasprava sa drugim sudionicima.

Drugi panel bio je na temu „Razlozi ne/podržavanja civilnog sektora“ u kojem su svoje viđenje filantropije od strane poslovnog sektora predstavili predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula (Jasna Jaklin Majetić), Transcom Wordwidea (Elvedina Silahić), Inspiracije (Kristina Bulešić) i AutoSL91 (Denis Peloza), nakon čega je otvorena rasprava o mogućim oblicima suradnje među svim sudionicima.

U zadnjem dijelu održano je neformalno umrežavanje svih sudionika koji su pozvani na raspravu uz kavu i dogovaranje mogućih budućih suradnji između predstavnika civilnog i poslovnog sektora.

Networking day je dio projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ financiranog od strane EU i sufinanciranog od strane Ureda za udruge Vlade RH iz programa IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalni zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnoga društva.

Opći cilj projekta je poticanje inovativnih oblika filantropije kako bi se doprinijelo održivosti organizacija civilnog društva i individualne odnosno korporativne filantropije. Naglasak projekta biti će na jačanju partnerstva između raznih institucija, kao i na jačanju civilnog sektora s ciljem razvoja lokalne zajednice. 

Partneri na projektu su udruga SMART, Grad Umag, CGI Poreč, Otvoreno učilište Buje, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija.

Povratak na prethodnu stranicu