1. Novosti iz udruga
  2. “Park skulptura Dubrova–očuvanje i zaštita kamenih skulptura”

“Park skulptura Dubrova–očuvanje i zaštita kamenih skulptura”

“Park skulptura Dubrova–očuvanje i zaštita kamenih skulptura”

Početkom siječnja 2019. godine Mediteranski kiparski simpozij započeo je s projektom “Park skulptura Dubrova – očuvanje i zaštita  kamenih skulptura” koji se financira iz Fonda gradova i općina, Mali projekti za bolje sutra, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Projekt traje do početka travnja, a ukupna je vrijednost 15.000,00 kuna.

Projekt ima za cilj ukazati na važnost zaštite i očuvanja kamenih skulptura nacionalnih i međunarodnih kipara koji su od 1970-ih stvarali pod okriljem Mediteranskog kiparskog simpozija u Parku skulptura na Dubrovi kraj Labina.

Partneri u projektu su: Udruga Alfa Albona koja će provesti radionice namijenjene osnovnoškolcima te Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DIP) iz Rijeke koja će održati edukativne radionice za mlade s teškoćama u razvoju koji će po prvi puta posjetiti Park. U sklopu projekta, namjerava se očistiti i zaštiti pet skulptura koje se nalaze u Parku. Dio je to višegodišnjeg programa sanacije i zaštite skulptura čija je svrha očuvati sva umjetnička djela nastala kroz djelovanje manifestacije Mediteranski kiparski simpozij, te tako omogućiti njihovo vrednovanje i korištenje sljedećim naraštajima. 

Radionice će krenuti u ožujku, a do tada pratite aktivnosti projekta na službenoj Facebook stranici udruge Mediteranskog kiparskog simpozija.

Povratak na prethodnu stranicu