2. U tijeku službena potpisivanja Ugovora o financiranju malih projekata

U tijeku službena potpisivanja Ugovora o financiranju malih projekata

Službena potpisivanja Ugovora o financiranju malih projekata s organizacijama civilnog društva kojima su odobrena financijska sredstva za provedbu projekta putem natječaja Zaklade „Mali projekti za bolje sutra“ raspisanog 26. travnja 2021. započela su po gradovima i općinama u kojima su sjedišta organizacija.

U Općini Medulin potpisivanje ugovora održalo se na samoj lokaciji provedbe malog projekta, u Vinkuranskoj vali. Predsjednik Mjesnog Odbora Vinkuran, Vjenceslav Novak pojasnio je kako će se kroz projekt „Obnova tradicijskog suhozida na blatu u Vinkuranskoj vali (uvali Soline)“ obnoviti suhozid u Vinkuranskoj vali (Uvala Soline), za što će se angažirati stručnjaci koji će kroz pokazne radionice uključiti sve zainteresirane mještane i posjetitelje, pa i one najmlađe, a projektne aktivnosti uključuju i kreativne radionice za i sa djecom vrtićke dobi, zajedničko druženje svih sudionika, izložbu fotografija i radova nastalih tijekom projekta. Partneri na projektu su uz MO Vinkuran, Javna ustanova Kamenjak, Dječji vrtić Medulin, Med Eko servis d.o.o. i udruga ljubitelja fotografije Format. Više možete pročitati ovdje.

U Gradu Labinu potpisivanje ugovora održalo se iza zgrade Gradske uprave u Labinu, točnije ispred „Pescarie“. Podizanje svijesti o važnostima industrijske baštine Teleferika na području naselja Rabac, jedna je od aktivnosti projekta "Do Teleferike i nazed", Jedriličarskog kluba Kvarner. Isto tako planirano je urediti, proširiti i označiti pristupni put do navedene lokacije kojom sada može proći jedva jedna osoba pojasnio je Đuliano Kos, predsjednik kluba. U provedbu aktivnosti uključeni su razni dionici od Mjesnog odbora Rabac, udruga i TZ-a. Projektom Gradske knjižnice Labin, „Osnivanje knjižničnog stacionara u Rapcu – „Mala knjižnica Rabac“, u naselju Rabac planirana je omogućena osnovna knjižnična usluga - posudba i rekreativno čitanje knjiga pojasnila je ravnateljica Silvia Fiamengo. U novouređenom prostoru, bit će dostupno petstotinjak knjiga za sve uzraste. Kako bi sam prostor dobio na atraktivnosti, održat će se radionica oslikavanja interijera te akcija uređenja vanjskog dijela prostora. Predsjednica Udruge Kreativna akademija Labin, Zvjezdana Lukšić upoznala je prisutne s projektom "Prozori labinskih legendi" te pojasnila provedbu okruglih stolova i umjetničkih aktivnosti oslikavanja u starogradskoj jezgri Labina šest murala s prikazom osoba i ličnosti koji su ostavili snažan trag na području Labinštine s ciljem aktivnog uključenja građana u aktivnosti očuvanja, valorizacije i promocije identiteta, tradicije, kulture i običaja Labinštine. Više možete pročitati ovdje.

Potpisivanje ugovora u prisustvu predstavnika općina i gradova dobra je prilika da se upoznaju organizacije civilnog društva te da se predstavnici lokalnih vlasti i šira zajednica upozna s aktivnostima kojima se mogu priključiti te na taj način podržati promjene koje se događaju kroz "Male projekte za bolje sutra" u njihovim zajednicama.

Uskoro više o službenim potpisivanjima koja će se u narednim danima održati u Lanišću, Buzetu, Bujama i Poreču.