2. U tijeku izložba mladih umjetnika FRIENDS IN ART u sklopu projekta Artefatto

U tijeku izložba mladih umjetnika FRIENDS IN ART u sklopu projekta Artefatto

Izložba se održava u sklopu projekta Artefatto, financiranog iz programa Europske Unije Mladi na djelu, a postavljena je dijelom u Galeriji Cvajner, dijelom u Turističkoj zajednici Pula, od 21. do 30. srpnja. Radno vrijeme Galerije Cvajner je svakim danom od 7:30-02:00, a Turističke zajednice od 08:00-22:00 sata. ARTEFATTO je umjetnička inicijativa/projekt Grada Trsta koja promovira mlade umjetnike, koja ima za cilj razvijati umjetnost mladih i podržati mlade talentirane umjetnike, a financirana je iz europskog programa Mladi na djelu. Uz Grad Trst, GAI i Bjcem, ove godine partneri su mu Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruga Alfa Albona iz Hrvatske, udruga KID Pina iz Slovenije te Zaklada za umjetničko obrazovanje iz Austrije. Nakon izložbe u Labinu sekcija FRIENDS IN ART seli se u Pulu. U sekciji FRIENDS IN ART, putujućoj izložbi ARTEFATTO10, sudjeluju mladi umjetnici iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske, ukupno 20 umjetničkih dijela, koji će javnosti biti dostupni u Puli. Ovogodišnja tema izložbe RESET predstavlja čin preuređenja. Kad postignemo RESET, možemo krenuti iznova. RESET također znači vratiti se na početak, na nulu, reaktivirati se, očistiti naše umove jer su zasićeni informacijama. No svaki novi početak zahtjeva čvrsti oslonac, bazu na koju se možemo osloniti i na koju možemo postaviti nove temelje. Pitam se “Odakle krećem, kad krećem ispočetka? Koja su moja načela, težnje, snovi i utopije? Koji je moj RESET?” Službeni hashtag Artefatto10 projekta je #artefatto10 u suradnji sa @Trieste. Social, dok službeni event na društvenoj mreži Facebook možete pronaći na linku: https://www.facebook.com/events/864103830310395/. Više informacija o inicijativi/projektu možete pronaći na stranici www.artefatto.info Dođite i resetirajte svoj dan!