2. Raspisan 2. natječaj za male projekte “Mali projekti za bolje sutra”

Raspisan 2. natječaj za male projekte “Mali projekti za bolje sutra”

Dana 18.09.2019. godine Zaklada je raspisala 2. Natječaj za male projekte u zajednici "Mali projekti za bolje sutra" koji se financira iz Fonda gradova i općina članovi kojeg su: Buzet, Buje, Funtana, Labin, Ližnjan, Marčana, Medulin, Novigrad, Pazin, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vodnjan, Vrsar.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutih od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Cilj malog projekta je doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici a mora se provoditi u jednom od slijedećih prioritetnih područja:
1)      Razvoj lokalne zajednice
2)      Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori sa sjedištem u gradovima i općinama članovima Fonda.
Ukupna vrijednost natječaja je 240.000,00 kuna, a najveći iznos koji se može tražiti od Zaklade je 20.000,00 kuna. Sufinanciranje od strane Zaklade može biti do 100% vrijednosti prijavljenog projekta.

Rok za prijavu na natječaj je 18.10.2019. godine. Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje

Pozivamo Vas da se umrežite, osmislite dodatni sadržaj koji nedostaje u Vašoj lokalnoj zajednici te zajedno s partnerima prijavite projekt koji će doprinijeti povećanju kvalitete života i društvenog kapitala u lokalnoj zajednici.

Nedostaje li Vam ideja što prijaviti pogledajte kratak video o financiranim projektima ovdje.