1. Novosti iz civilnog društva
  2. Radionica Korporativne filantropije za poduzetnice/poslovne žene

Radionica Korporativne filantropije za poduzetnice/poslovne žene

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji sa HGK Županijskom komorom Pula i Udrugom poslovnih žena Krug organizira radionicu o korporativnoj filantropiji za poduzetnice, koja će se održati 01.04.2016. u 10.00 sati u prostorima HGK ŽK Pula, na adresi Carrarina 5, Pula.

Prema istraživanju rađenom od strane Women’s Philanthropy Institute and the Center on Philanthropysa sveučilišta u Indiani, žene svih razina moći i visine dohotka sklonije su donacijama od muškaraca te posjeduju veću razinu altruizma i empatije.

Cilj radionice je poziv na zajedničko promišljanje o najboljim modelima filantropskih ulaganja koja mogu potaknuti val pozitivnih društvenih promjena u zajednici. Treba promišljati drugačije i dugoročnije. Dok se samostalno može učiniti malo, djelovanjem u zajedništvu može se malim koracima učiniti jako puno!

Radionicu će voditi Tea Golja, docentica na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli gdje predaje kolegije iz grane Organizacija i menadžment i to Društveno odgovorno poslovanje, Društveno odgovorno poslovanje u turizmu, Poslovna etika. Tea ima devet godina iskustva rada u visokom obrazovanju, objavila je više desetaka znanstvenih i stručnih radova, sudjelovala na mnogim međunarodnim i domaćim skupovima, aktivna je u izradi strateških projekata razvoja gospodarstva i turizma lokalnih zajednica, a suradnica je i na projektima Udruge hrvatskih putničkih agencija i Hrvatske turističke zajednice.

Ova radionica provodi se kao dio projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“ koji je financiran kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva“. Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije, dok su partneri na projektu Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Centar za građanske inicijative Poreč, Pučko otvoreno učilište Buje, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i Grad Umag.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite na andrej.pevec@civilnodrustvo-istra.hr ili kvitasovic@hgk.hr

Više o samoj radionici kao i o projektu možete pogledati u Pozivu u nastavku ovog teksta.

POZIV- korporativna filantropija

logo-ZakladaEU+flag vlada rh ured za udruge logo  grad umag grb    SMART logopučko otvoreno učilište buje logopgž grbgrad Rijeka grbCGI Poreč logo

Povratak na prethodnu stranicu