2. Kreću besplatne kratke edukacije u sklopu društvenog programa “Pomozi noniću na kompiću”

U sklopu programa Aktivni u zajednici 2022., Zaklada je u ožujku održala Akademiju Aktivni(h) u zajednici. Nastavno na Akademiju, polaznici iste će provesti društveni program u svojoj zajednici kako bi riješili uočenu potrebu ili problem te doprinijeli povećanju društvenog kapitala zajednice i njenog razvoja.

Tako u Istarskoj županiji Aida organizira društveni program pod nazivom "Pomozi noniću na kompiću" namijenjen starijim osobama s područja mjesnog odbora Busoler koje žele naučiti koristiti Internet i ostale komunikacijske alate, ali i mladim osobama koje žele volontirati te pomoći i asistirati polaznicima na edukaciji. Dakle, u konačnici je cilj potaknuti lokalnu zajednicu, prije svega mlade osobe, da se uključe u realizaciju programa tako da tijekom edukacije asistiraju starijim osobama te im olakšaju usvajanje potrebnog znanja i vještina koje će im koristiti u svakodnevnom životu.

Besplatne kratke edukacije za koje je osigurana potrebna informatička oprema te korištenje Interneta održat će se u prostoru MO Busoler u sljedećim terminima:

- ponedjeljak, 11.07. u 20:00h edukacija "Kako pretraživati Internet te pronaći korisne javne informacije"

- srijeda, 13.07. u 20:00h edukacija "Kako komunicirati putem e-maila"

- petak, 15.07. u 20:00h edukacija "Kako se služiti društvenim mrežama i ostalim aplikacijama za komunikaciju"

Prijave za edukaciju su nužne, a prijaviti svoju nonu i/ili nonića kao i sebe ako želite pomoći, možete na broj: +385 98 928 5021 ili e-mail adresu: aida.sehich@gmail.com .

"Ovi programi provode se u sklopu Programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva"