1. Novosti iz Zaklade
  2. Promocija projekta SOS

Promocija projekta SOS

Zaklada je protekli vikend sudjelovala na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske gdje je iskoristila priliku kako bi promovirala projekt SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli). Na Konferenciji je sudjelovalo 140 mladih osoba - članova Savjeta mladih, koji svojim mišljenjem i djelovanjem utječu na donošenje odluka koje su od interesa za mlade u svojim lokalnim sredinama.

Mladi se smatraju i u EU i u Hrvatskoj ugroženom skupinom te su uključeni kao prioritetna skupina u brojne strategije i planove. Edukacijom mladih i djelatnika koji rade u području mladih želi se proširiti njihovo znanje, vještine, razviti poduzetnički duh, samozapošljavanje, te ih informirati o društvenom poduzetništvu i njegovim mnogobrojnim prednostima. Projektom SOS je predviđeno osnaživanje najmanje 60 djelatnika i članova organizacija mladih, osoba odgovornih za rad s mladima o vođenju i kreiranju vlastitih organizacija i kreiranju javnih politika za mlade.

U dosadašnjim razgovorima s raznim neprofitnim organizacijama koje rade s mladima, Zaklada je uočila potrebu o nužnoj edukaciji članova organizacija o digitalnom marketingu i drugačijim načinima komuniciranja sa mladima. S toga, ovoga tjedna Zaklada organizira i radionicu o digitalnom marketingu usmjerenu upravo djelatnicima i članovima organizacija mladih i koje se bave mladima kako bi poboljšale promociju i vidljivost svojih organizacija. Kako nam prenosi Tomislav Pancirov, voditelj radionice te stručnjak za digitalnu komunikaciju s višegodišnjim iskustvom rada s najvećim klijentima u regiji, moramo proizvoditi sadržaj za digitalne kanale koji je koristan jer će u protivnom ostati nezapamćen:

„Dajte svojoj ciljanoj skupini nešto kvalitetno što žele gledati, čitati, slušati i uz to im dodajte informaciju koju ste inicijalno odlučili prenijeti. Razmišljajte kako svaka poruka koju šaljete mora imati besplatnu dodanu vrijednost za osobu koja je konzumira jer jednostavno imamo previše buke u komunikacijskom kanalu i postali smo jako izbirljivi oko toga što s pozornošću pratimo.“

Radionice će se održati u utorak, 11.12. u Pazinu (Društveni centar "Veli Jože") te u srijedu, 12.12. u Puli (Dnevni boravak DC Rojc).

Osim na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih, Zaklada je za promociju projekta iskoristila i 24. Sa(n)jam knjiga u Istri koji se održao u Puli u Domu hrvatskih branitelja, od 29.11. do 09.12.2018. godine, a kojeg ukupno obiđe oko 60.000 posjetitelja.

                                                            

Povratak na prethodnu stranicu