2. Promocija projekta SOS

Promocija projekta SOS

Zaklada je protekli vikend sudjelovala na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske gdje je iskoristila priliku kako bi promovirala projekt SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli). Na Konferenciji je sudjelovalo 140 mladih osoba - članova Savjeta mladih, koji svojim mišljenjem i djelovanjem utječu na donošenje odluka koje su od interesa za mlade u svojim lokalnim sredinama.

Mladi se smatraju i u EU i u Hrvatskoj ugroženom skupinom te su uključeni kao prioritetna skupina u brojne strategije i planove. Edukacijom mladih i djelatnika koji rade u području mladih želi se proširiti njihovo znanje, vještine, razviti poduzetnički duh, samozapošljavanje, te ih informirati o društvenom poduzetništvu i njegovim mnogobrojnim prednostima. Projektom SOS je predviđeno osnaživanje najmanje 60 djelatnika i članova organizacija mladih, osoba odgovornih za rad s mladima o vođenju i kreiranju vlastitih organizacija i kreiranju javnih politika za mlade.

U dosadašnjim razgovorima s raznim neprofitnim organizacijama koje rade s mladima, Zaklada je uočila potrebu o nužnoj edukaciji članova organizacija o digitalnom marketingu i drugačijim načinima komuniciranja sa mladima. S toga, ovoga tjedna Zaklada organizira i radionicu o digitalnom marketingu usmjerenu upravo djelatnicima i članovima organizacija mladih i koje se bave mladima kako bi poboljšale promociju i vidljivost svojih organizacija. Kako nam prenosi Tomislav Pancirov, voditelj radionice te stručnjak za digitalnu komunikaciju s višegodišnjim iskustvom rada s najvećim klijentima u regiji, moramo proizvoditi sadržaj za digitalne kanale koji je koristan jer će u protivnom ostati nezapamćen:

„Dajte svojoj ciljanoj skupini nešto kvalitetno što žele gledati, čitati, slušati i uz to im dodajte informaciju koju ste inicijalno odlučili prenijeti. Razmišljajte kako svaka poruka koju šaljete mora imati besplatnu dodanu vrijednost za osobu koja je konzumira jer jednostavno imamo previše buke u komunikacijskom kanalu i postali smo jako izbirljivi oko toga što s pozornošću pratimo.“

Radionice će se održati u utorak, 11.12. u Pazinu (Društveni centar "Veli Jože") te u srijedu, 12.12. u Puli (Dnevni boravak DC Rojc).

Osim na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih, Zaklada je za promociju projekta iskoristila i 24. Sa(n)jam knjiga u Istri koji se održao u Puli u Domu hrvatskih branitelja, od 29.11. do 09.12.2018. godine, a kojeg ukupno obiđe oko 60.000 posjetitelja.