2. Projekt A.C.E.: Radionica “Uvod u civilni sektor”

Projekt A.C.E.: Radionica “Uvod u civilni sektor”

Radionica "Uvod u civilni sektor" održana je u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile , za 40ak studenata 1. godine, koji slušaju kolegij "Osnove ekonomije". Tom prilikom predstavljeni su im osnovni pojmovi iz civilnog sektora, rad Zaklade, mogućnosti koje pružaju udruge te su dobili zadatak osmisliti sami svoje udruge i napraviti prijedlog projekta koji su prezentirali pred svojim kolegama. Radionicu su vodili: Andrej Pevec i Romina Ružić iz Zaklade te Patrik Lazić, predsjednik udruge Korak. Aktivno građanstvo podrazumijeva građane koji aktivno sudjeluju u podizanju kvalitete života u svojoj zajednici.U cilju osvješćivanja o važnosti djelovanja za dobrobit svojih lokalnih zajednica, Zaklada koristi mogućnosti europskih fondova ne bi li na kreativne i zanimljive načine građanima približila vrijednosti koje su temelj aktivnog građanstva. Tim povodom smo Radionicu "Uvod u civilni sektor" uključili u aktivnosti našeg aktualnog europskog projekta Active Communities for Europe (akronim A.C.E.) na kojem je Zaklada nositelj, a partneri su iz sedam zemalja: Poljske, Bugarske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske. Projekt A.C.E. je financiran od strane programa Europa za građane i sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, a cilj mu je potaknut građane na građanski aktivizam.