2. Projekt A.C.E.: Predstava “Biti ili imati?” - POZIV

Projekt A.C.E.: Predstava “Biti ili imati?” - POZIV

Pozivamo vas na predstavu “Biti ili imati?” Stele Hrkač, mlade polaznice treninga za Junior trenere u Londonu u sklopu Zakladinog projekta Active Communities for Europe koja će se održat 17. studenog 2014. na 5. katu Istarskog narodnog kazališta, s početkom u 19 sati.

Stela je jedna od 5 mladih osoba koje su se uključile u Zakladin projekt Active Communities for Europe i sudjelovale na treningu za mlade/Junior trenere u svibnju ove godine u Londonu. U sklopu treninga dobili su zadatak osmisliti predstavu po metodi Kazališta potlačenog te tako ukazati na prepreke s kojima se susreću mladi u postizanju svojih snova i ciljeva u životu. Do sada su prikazane predstave: „Nema ali...“ Jelene Mandić, „Maloljetnička trudnoća“ Marina Jankovića te predstava „A što dalje“ Tajane Ilić. Predstava “Biti ili imati?” nastala je kao reakcija na činjenicu da su u današnje vrijeme mladi sa svih strana "bombardirani" lažnim životnim vrijednostima. Nameću im se ideali ljepote, stil življenja i način razmišljanja. U moru stvari koje "moramo" posjedovati sve više se gubi poriv da sebe sagledamo u cjelini onoga što jesmo - umjesto toga se identitet svodi na odraz u zrcalu, tj. kopiranje plasiranih ideala koji vrište sa promidžbenh poruka promovirajući materijalizam. U realizaciji predstave sudjeluju: Marijana Peršić, Patrik Lazić, Alma Tognon, Filip Blažević, Filip Lugarić, Petra Vejnović, Sara Stepanović, Mateja Kurilić i Adamandija Pashalidi Koželj, a predstava govori o Leni,  djevojci koja u pokušaju prilagodbe novoj sredini gubi iz vida tanku granicu koja dijeli konformizam od gubitka vlastita identiteta. Projekt Active Communities for Europe (akronim A.C.E.) je financiran od strane programa Europa za građane i sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, a cilj mu je potaknut građane na građanski aktivizam, pa su u skladu s time predstave prikaz problema s kojim se suočavaju mladi danas.