2. Projekt A.C.E.: Održana predstava „Nema ali!“

Projekt A.C.E.: Održana predstava „Nema ali!“

Predstava je nastala u režiji Jelene Mandić polaznice edukacije za Junior trenere u Londonu u sklopu istog projekta.

Dana 18. rujna. 2014. u prostorijama pulske Gimnazije održana je predstava "Nema ali!"u sklopu projekta Active communities for Europe (A.C.E.) financiranog iz programa Europa za građane i sufinanciranog od strane Vladinog ureda za udruge. Prilikom edukacije koristila se metoda Kazališta potlačenih po čemu je osmišljena i sama predstava „Nema ali!“. Glavni lik predstave  je srednjoškolka Karmen čiji san je upisati studij harmonike. Njezina majka se tome oštro protivi jer smatra da Karmen ima potencijala završiti neki ''normalan'' fakultet. Predstava se bavi s dvije teme istovremeno: roditeljskim utjecajem na život njihovog djeteta i posljedicama koje to nosi, ali i odnosom prema umjetnosti kao zvanju. Cilj projekta A.C.E. Active communities for Europe je potaknut građane na građanski aktivizam, pa je u skladu s time ova predstava prikaz problema s kojim se suočavaju mladi i što ih priječi da ostvare svoje snove. Prikazana predstava jedna je od 35 predstava koja će biti objavljena na našim stranicama i za koju ćete moći glasovati. http://www.civilnodrustvo-istra.hr/hr/medunarodna-suradnja/aktualni-projekti/active-communities-for-europe.html