2. Projekt A.C.E. – Lokalna događanja sudionika treninga u Bugarskoj

Projekt A.C.E. – Lokalna događanja sudionika treninga u Bugarskoj

U sklopu Zakladinog projekta Active Communities for Europe – A.C.E.“, u rujnu ove godine održan je Međunarodni trening za trenere o aktivnom građanstvu u Bugarskoj na koji su se mogli prijaviti građani/aktivisti/organizacije civilnog društva iz Istarske županije. Odabranih pet kandidata i kandidatkinja imalo je priliku upoznati se s projektom te naučiti više o metodi Kazališta potlačenih. Ujedno su sudionici dobili zadatak organizirati jedan lokalni događaj koji će se baviti konkretnim problemom, koji će biti namijenjen široj lokalnoj zajednici i koji će građane potaknuti na građanski aktivizam što je i cilj projekta A.C.E. Projekt A.C.E. je financiran od strane programa Europa za građane i sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. Partneri na projektu su: Poljska, Rzeszow Regional Development Agency; Bugarska, Contemporary Society Foundation; Slovenija, Kid Pina; Crna Gora, Ngo Svetionik; Italija, Cooperativa Cosmo; Ujedinjeno Kraljevstvo, CSV / Volonteurope; Hrvatska, Istarska županija - Odjel za međunarodnu suradnju i Ured u Briselu.

Do kraja studenog održana su sljedeća lokalna događanja: 1. Petra Počanić je odlučila građane potaknuti na građanski aktivizam promicanjem kulture bicikliranja kao zdravog, ekološki prihvatljivog, brzog i svakodnevnog načina prijevoza. Tim povodom, a u cilju osvješćivanja građana i lokalnih donositelja odluka o prednostima korištenja bicikle kao glavnog prijevoza, dana 4. studenog 2014., u prostorijama Zajednice Talijana Poreč, prikazano je 9 kratkih filmova.  2. Mauricio Smoković odlučio se za upotrebu metode Forum kazališta te je mladim učenicima Industrijske škole u Puli u 3 navrata održao predstavljanje metode. Učenicima 1. razreda prikazao je video o životu i radu Augusta Boala, začetnika metode Forum kazalište. Osim toga kroz niz interaktivnih igara, mladima je približio važnost aktivnog građanstva i kretivnog razmišljanja.   Više o projektu Active Communities for Europe na poveznici: http://bit.ly/1xZeMJ2