1. Novosti iz Zaklade
  2. Poziv na javnu tribinu “Obrazovanje danas - negira ili potencira skrivene talente”

Poziv na javnu tribinu “Obrazovanje danas - negira ili potencira skrivene talente”

Poziv na javnu tribinu “Obrazovanje danas - negira ili potencira skrivene talente”

U sklopu projekta „Unexpressed talent“ Zaklada organizira javnu tribinu s ciljem prezentacije projekta i dosad učinjenog po pitanju izrade alata za prevenciju socijalne isključenosti mladih. U sklopu ovih aktivnosti organizira se i panel rasprava na temu „Obrazovanje danas – negira ili potencira skrivene talente“.

Javna tribina održati će se u srijedu, 16.11.2016. od 12:00 do 14:00 u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, na adresi Kandlerova 39, Pula.

Koji alati se mogu koristiti u radu sa mladima, u školi, organizaciji civilnog društva ili drugoj organizaciji koja radi s mladima, kako detektirati mladu osobu kojoj prijeti socijalna isključenost ili isključenje iz škole, kako potaknuti njenu/njegovu kreativnost i kako je dodatno motivirati da ne odustaje od vlastitog obrazovanja, to su teme o kojima će se razgovarati. S obzirom da je tema vrlo važna nastavnicima i školama, željeli bi uključiti i stručnjake, profesore iz škola u zajedničko osmišljavanje i predlaganje pojedinih alata kako bismo na najbolji način napravili nešto korisno i upotrebljivo.

Projekt Unexpressed talent  financiran je sredstvima Europske Unije iz programa  ERASMUS+.  Nositelj projekta je organizacija Tandem Plus iz Francuske, uz nju partneri su osim Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Grad Madrid, Španjolska, CIEP HC iz Belgije, organizacija CasaSeis Portugal, Organizacija Culture et Liberte Francuska, ForCoop Italija, Zaklada Leone Moressa Italija i Ljudska Univerza Nova Gorica Slovenija. Trajanje projekta predviđeno je do 31.03.2017. godine.

Projekt UNEXPRESSED TALENT / NEISKAZANI TALENT ima za cilj smanjiti socijalnu i obrazovnu isključenost mladih u školskoj dobi (14-24 godine) kao i NEET-ovaca tj. nezaposlenih, neobrazovanih i nekvalificiranih mladih ljudi (15-25 godina) kroz poboljšanje njihovog aktivnog sudjelovanja u civilnom društvu i povećanje njihove osobne odgovornosti.

PROGRAM
12:00 Predstavljanje projektaUnexpressed talent
12:15 Panel diskusija: „Obrazovanje danas – negira ili potencira skrivene talente“ -

Panelisti:

- Patricia Percan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije
- Mirjana Radetić-Paić, dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli
- Tanja Carić, nastavnica sociologije u Gimnaziji Pula
- Andrea Debeljuh, suradnik doktora Ranka Rajovića u provedbi NTC sustava
- Korado Korlević, voditelj Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan
- Zorica Višković, potpredsjednica udruge ZUM
- Kristian D. Stanković, član debatnog kluba „Histri“ Gimnazije Pula

13:30 Prezentacija alata i prijedlozi nadogradnje/implementacije u školama ili drugim organizacijama

 

Pozivamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje na javnoj tribini prijave na: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr najkasnijedo 15.11.2016. godine.

 

Povratak na prethodnu stranicu