1. Novosti iz Zaklade
  2. Studijska posjeta „Kući eksperimenata“ u Ljubljani

Studijska posjeta „Kući eksperimenata“ u Ljubljani

Studijska posjeta „Kući eksperimenata“ u Ljubljani

U okviru projekta „STEM udruga za popularni STEM“ organizirano je studijsko putovanje u Ljubljanu i posjeta „Kući eksperimenata“. Riječ je o centru znanosti koji djeluje više od 25 godine gdje se posjetiteljima prikazuje znanost na jednostavan i zabavan način te ih se potiče da vlastitim iskustvom stižu do znanstvenih spoznaja na zanimljiv i kreativan način, razvijajući pritom i kritički način razmišljanja. Cilj studijskog putovanja je bio osnažiti ljudske resurse partnera na projektu, s posebnim naglaskom na STEM udrugama.

Tako je u petak, 17.02.2023. godine tridesetak sudionika studijskog putovanja imalo priliku pogledati sve što „Kuća eksperimenata" u Ljubljani ima za ponuditi te su samostalno eksperimentirali s 60-ak izloženih eksponata, a uz to je za njih izveden i znanstveni eksperiment i prezentacija djelatnika ustanove. Predstavnici projektnih partnera i STEM udruga s područja Istarske županije s velikim su zanimanjem učili o primjerima dobre prakse te stečena znanja i iskustva imaju priliku koristiti i primjenjivati u svojem daljem radu.

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom  udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“ je 2.462.021,59 kn, od čega je 2.092.718,35 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Povratak na prethodnu stranicu