1. Novosti iz Zaklade
  2. Otvorene prijave za praktični proces testiranja poslovnih modela društvenopoduzetničkih pothvata!

Otvorene prijave za praktični proces testiranja poslovnih modela društvenopoduzetničkih pothvata!

Javna ustanova Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove - Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europe i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu projekta +Resilient organiziraju višemjesečni vođeni edukacijski i praktični proces testiranja i validacije poslovnih modela društvenopoduzetničkih pothvata. Proces će facilitirati i mentorirati Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Tko je Teo Petričević? 

Petričević je priznati društveni inovator, društvenopoduzetnički arhitekt i savjetnik, stručnjak za društvenu ekonomiju i civilno društvo s više od 20 godina iskustva u organizacijskom razvoju, upravljanju projektima, prikupljanju sredstava, politikama/ istraživanju, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća.

Ukoliko imate razvijen poslovni model za društvenopoduzetničku / poslovnu ideju, ova je edukacija za Vas! Naime, vođeni edukacijski i praktični proces namijenjen je osobama/organizacijama koje imaju razrađenu društvenopoduzetničku / poslovnu ideju s društvenim utjecajem koja je zrela za fazu testiranja.

Edukacijski dio uključuje dvije poludnevne radionice koje će se održati 28. i 29. lipnja 2021. godine na temu razvoja, testiranja i validacije poslovnog modela.

Nakon uvodnih teoretskih radionica, sudionici edukacije će uz tromjesečno mentorstvo (srpanj, kolovoz i rujan) testirati ključne hipoteze svoje poslovne ideje, odnosno poslovnog modela – konkretno, sudionici će provjeriti da li je dobro definiran segment korisnika i kupaca, njihovi ključni problemi i razvijena rješenja, odnosno prototip proizvoda ili usluge koje nude kao rješenje prvim kupcima.

Proces će završiti cjelodnevnom radionicom o pokretanju poslovanja, financiranju početka poslovanja i provjerom spremnosti za ulaganje u poslovni pothvat.

Nemojte propustiti ovu priliku.  Edukacijski ciklus održati će se od lipanj do rujna 2021. godine, a prijave su otvorene do 23.06. putem Google obrasca u nastavku: https://forms.gle/TceywNNQmcVfwkNV6

Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD'Istria pilot je projekt kojeg Zaklada Istra provodi u sklopu Projekta +Resilient. Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Povratak na prethodnu stranicu