2. Održane radionice „Društveni kapital“ i „Mapiranje društvenog kapitala“ u Poreču

Zaklada je u lipnju u suradnji sa Savjetom mladih grada Poreča održala radionicu s ciljem educiranja mladih o pojmu društvenog kapitala, a nakon čega je uslijedila radionica mapiranja društvenog kapitala na konkretnom primjeru jedne lokalne zajednice (Grada Poreča). S tim u vezi, sudionici radionice mapirali su su postojeći društveni kapital u svome gradu te potencijale koje mogu iskoristiti za daljnji razvoj i stvaranje novog društvenog kapitala koji će doprinijeti kvaliteti života mladih u Gradu Poreču, ali i ostalim dionicima zajednice.

Savjeti mladih potencijali su koji mladi trebaju iskoristiti kako bi svojim prijedlozima i djelovanjem utjecali na donošenje odluka lokalne javne uprave koje su od interesa za mlade i koje mogu doprinijeti razvoju sadržaja za mlade i jačanju mladih osoba. Cilj radionica  namijenjenih mladima je upravo povećanje znanja i vještina te zapošljavanja i konkurentnosti mladih na tržištu rada i poticanju socijalne uključenosti.

Radionica se provela u sklopu projekta SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli) financiranog sredstvima Europske unije iz programa Europski socijalni fond, a koji Zaklada provodi u partnerstvu s Gradom Pulom, udrugom Alumni FET Pula te Zakladom Slagalica iz Osijeka.