1. Novosti iz Zaklade
  2. Održan Lov na filantropsko blago Pule

Održan Lov na filantropsko blago Pule

Održan Lov na filantropsko blago Pule

U četvrtak, 1.10.2020. na Dan filantropije, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva organizirala je još jedan „Lov na filantropsko blago“ sa ciljem upoznavanja djece sa povijesno i kulturnom baštinom njihova grada, te senzibiliziranjem za filantropiju i dobročinstvo. Sve je krenulo sa pulskog Foruma, gdje su se okupili svi sudionici, učenici 5 pulskih osnovnih škola okupili: Kaštanjer, Veli vrh, Centar, Montezaro te Škola za odgoj i obrazovanje.

Učenike je pozdravila zamjenica Gradonačelnika Pule, gđa. Elena Puh Belci koja je u ime Gradonačelnika Grada Pule pozdravila sve prisutne izrazila svoju zahvalnost i sreću što pulski učenici na ovakav interaktivna i zabavan način uče o Puli, svima je zaželjela dobar provod i zabavu prvenstveno a onda i učenje,  te dobar ulov filantropskog blaga. Učenike su došle pozdraviti i pročelnica Grada Pule, Elvira Krizmanić Marjanović, predstavnici EDIC Pula- Pola i direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, te autor pulskog filantropskog itinerera povjesničar Andrej Bader.

Učenici su prolazeći centrom grada tražili „filantropske točke“ gdje su ih dočekivali pulski filantropi, glumci Teatra Naranča koji su uprizorili povijesne likove. Oni su učenicima ispričali zanimljive priče o pulskoj filantropiji i filantropima, njihovoj važnosti te kako su pojedinci svojim osobnim doprinosom kroz povijest obogatili našu zajednicu. Prolazeći točkama, djeca su na svakoj točci odgovarajući na pitanja filantropa, dobila jednu puzzlu i novčiće. Zadnja točka i završno okupljanje bilo je na Karolini gdje je svaka ekipa morala od prikupljenih puzzli složiti jednu riječ. Ove godine, nije bilo važno tko će stići prvi, već tko će od svih složenih riječi dokučiti zadanu rečenicu. Dakle, solidarno je trebalo pričekati sve ekipe da stignu a onda timskim radom raditi na rečenici. Ekipa koja je prva pogodila zadanu rečenicu i napisala ju na ploču je ekipa osnovne škole: Kaštanjer. Pobjednici su zasluženo dobili ulaznice za NP Brijuni i Glavani park, a imaju priliku odlučiti kojoj udruzi će se donirati  prikupljeni novčići u iznosu od 1.000,00 kn.

Na zabavan i interaktivan način djeca su učila o svom gradu, potaknuta i na razmišljanje o filantropiji i dobročinstvu, a u konačnici i na osobno filantropsko djelovanje, što je jako važno razvijati od najranije dobi.

Ovogodišnji „Lov na filantropsko blago“ Zaklada je organizirala uz pomoć EDICa Pula, te suport TZ Pula, Grada Pula-Pola, Istarske županije, Vodovoda Pula, a posebne zahvale idu NP Brijuni i Glavani parku na doniranim nagradama za pobjedničku ekipu.

Povratak na prethodnu stranicu