1. Novosti iz Zaklade
  2. Objavljeni rezultati Javnog natječaja iz Fonda „Zajedno za zajednicu“

Objavljeni rezultati Javnog natječaja iz Fonda „Zajedno za zajednicu“

Objavljeni rezultati Javnog natječaja iz Fonda „Zajedno za zajednicu“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva objavila je rezultate Javnog natječaja za financiranje projekata iz sredstava Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“ raspisanog 15. veljače 2017. godine.

Na natječaj su se mogle prijaviti udruge i ustanove sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Pristiglo je sveukupno 16 prijava od kojih su 4 prijave odabrane za  financiranje u ukupnom iznosu od 75.000,00 kn, dvije prijave iz Istarske te dvije prijave iz Primorsko-goranske županije.

Ovi prvi projekti financirani iz Filantopskog fonda „Zajedno za zajednicu“ imaju različite teme i raznovrsne aktivnosti. Tako će se u Istarskoj županiji financirati organizacija prikazivanja filmova, niza radionica za djecu, izložba, radionica za umjetnike, javne tribine i edukacije te razne aktivnosti koje doprinose senzibilizaciji javnosti, jačanju građanskog aktivizma, promociji volonterstva te poticanju međunarodne suradnje, u sklopu dvaju festivala. U Primorsko-goranskoj županiji financirat će se organizirano besplatno jahanje za domicilno stanovništvo i turiste te niz aktivnosti za osobe starije dobi, uključujući turiste, od učenja o aktivnom i zdravom starenju, međugeneracijskih druženja uz učenje novih vještina do organiziranih turističkih posjeta prilagođenih osoba s invaliditetom.

Organizacije i projekte kojima je odobrena podrška pogledajte OVDJE.

Čestitamo dobitnicima potpora te želimo uspješnu provedbu njihovih projekata, a ostale pozivamo da promisle o izazovima koje uočavaju u svojoj lokalnoj zajednici te se prijave na sljedeći Javni natječaj iz fonda „Zajedno za zajednicu“.

Sredstva za ovaj natječaj osigurali su članovi istoimenog tematskog Fonda dionici turističkog sektora Milenij hoteli iz Opatije, Valamar Riviera iz Poreča, Turistička zajednica Općine Brinje te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Povratak na prethodnu stranicu