2. Natječaj za izradu grafičkog rješenja teme “RESET” projekta ARTEFATTO

Natječaj za izradu grafičkog rješenja teme “RESET” projekta ARTEFATTO

Otvoren je natječaj za prijedlog grafičkog rješenja koji najbolje interpretira koncept “RESET-a”. Rok za prijavu: 22. listopada 2014.

Prošli se mjesec tražila tema koja će obilježiti projekt ARTEFATTO u 2015. godini, a rok za dostavu prijedloga bio je 22. rujna 2014. Odabrana je tema “RESET” koju je osmislio Marco Castro Što predstavlja RESET? Reset predstavlja čin preuređenja. Kad postignemo RESET, možemo krenuti iznova. RESET također znači vratiti se na početak, na nulu, reaktivirati se, očistiti naše umove jer su zasićeni informacijama. No svaki novi početak zahtjeva čvrsti oslonac, bazu na koju se možemo osloniti i na koju možemo postaviti nove temelje. Pitam se “Odakle krećem, kad krećem ispočetka?  Koja su moja načela, težnje, snovi i utopije? Koji je moj RESET?” O projektu Artefatto:  ARTEFATTO jest umjetnička inicijativa Grada Trsta koja promovira mlade umjetnike, financiran je iz programa zajednice Mladi na djelu, a uz Grad Trst, GAI i Bjcm, ove godine partneri su mu Zaklada za promicanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruga Alfa Albona iz Hrvatske, udruga KID Pina iz Slovenije te Zaklada za umjetničko obrazovanje iz Austrije. Navedeni projekt provodi se već devet godina, a u svibnju 2015. godine u Trstu će se održat jubilarna deseta umjetnička inicijativa/projekt ARTEFATTO  na temu “RESET”. O natječaju: Sad kad je odabrana tema projekta ARTEFATTO za 2015. godinu, raspisan je natječaj za izradu prijedloga grafičkih rješenja zadane teme “RESET”. Grafički prijedlozi trebaju najbolje interpretirati koncep “RESET-a”. Sudjelovati mogu osobe ne starije od 31. godine slanjem prijedloga grafike za online glasovanje u niskoj rezoluciji (vodoravno do 1000, vertikalno 800, max. 500 KB), a pobjednički rad je potrebno dostaviti i u visokoj rezoluciji (100x140 cm, 300 dpi). Primljene grafike (fotografije, crteži...) bit će objavljene na web stranici www.artefatto.info u rubrici  glasaj (VOTE), a on line glasovanje bit će otvoreno za članove newsletter-a, a na newsletter se možete prijaviti ovdje. Grafika s najviše glasova koristit će na svim promotivnim materijalima Artefatto 10 projekta.  Uz prijedloge/skice koje možete poslati do srijede 22. listopada 2014. na questions@artefatto.info, pošlajite svoje ime i prezime, datum rođenja i adresu stanovanja.  Glasovanje će biti otvoreno između 23. i 30. listopada 2014.

Na slici: Dobitno grafičko rješenje za ovogodinju temu projekta ARTEFATTO: "CROSSING OVER" Više o natječaju OVDJE.