2. Natječaj za esej ili kratki video “Žene u Pokretu otpora”

Natječaj za esej ili kratki video “Žene u Pokretu otpora”

Žene u Pokretu otpora (Women of the resistance) naziv je projekta financiranog iz programa Europa za građane koji provodi šest organizacija na području tri zemlje (Hrvatske, Slovenije i Italije), u okviru kojeg se raspisuje i ovaj natječaj za kratki video ili esej na istu temu. Cilj projekta je podiće svijest o važnosti uloge žena u Pokretu otpora za društvenu promjenu te o vrijednostima koje danas građani Europske Unije dijele.

• Na natječaj se mogu prijaviti mladi (do 30 godina starosti) s vlastitim autorskim djelom.
  • Prijavljeni radovi mogu biti na hrvatskom, talijanskom, slovenskom ili engleskom jeziku.
  • Moguće je prijaviti video uradak u trajanju od maksimalno 3 minute (mp4 format) ili esej u slobodnom stilu bez ograničenja u dužini.
  • Prijave dostaviti zaključno sa 15.03.2016.
  • Pobjednici natječaja bit će 5 autora video uradaka i 5 autora eseja koji budu imali najviše share-ova na Facebooku zaključno sa 15.04.2016.

Autori uradaka koji pobjede na Natječaju biti će pozvani (o trošku organizatora) u Trst, 21.travnja 2015. godine na završnu konferenciju Projekta ''Giornata della Resistenza'' kako bi prezentirali svoj uradak javnosti u Teatru Miela.

Svi zainteresirani više detalja mogu naći u tekstu natječaja ispod: Call SLO

Call CRO

Call ITA