2. Međunarodna konferencija ‘‘Women of the Resistance’’ u Udinama

Međunarodna konferencija ‘‘Women of the Resistance’’ u Udinama

Ovog petka 4. ožujka u Udinama se održava Međunarodna konferencija ''Women of the Resistance''

Tom prilikom Zaklada organizira besplatan prijevoz autobusom iz Pule. Svoje mjesto možete rezervirati mailom na adresu: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr, ili telefonski na broj: 052/212-938. Kao jedna od aktivnosti projekta ''Women of the Resistance'' financiranom iz programa Europa za građane, a koji se provodi zadnjih godinu dana na području Italije, Slovenije i Hrvatske, ovog petka 4. ožujka 2016. godine, održat će se Međunarodna konferencija ''Women of the Resistance'' u Udinama, u prostorijama Teatra Palamostre i Teatra San Giorgio. Glavna tema konferencije bit će rasprava o uključenosti žena u pokrete otpora raznim represivnim režimima i ratu. Jutarnji blok imat će naglasak na modele putem kojih je priča o ženama u periodu Drugog Svjetskog rata i za vrijeme fašizma prezentirana u kinima, literaturi i kazalištima. U drugom, popodnevnom bloku, raspravljat će se o raznim oblicima otpora koje su žene pružale nacional-fašizmu. Partneri na ovo projektu su Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, organizacija KID Pina iz Kopra, Istarska Županija te organizacije Bonawentura Società Cooperativa (IT), La Giordola (IT), Associazione Quarantasettezeroquattro (IT) i CSS Teatro stabile di innovazione del Friuli Venezia Giulia (IT). Ukupna vrijednost projekta je 90.000,00 eura. U privitku možete naći program konferencije: Program konferencije   women of the resistance_logo