1. Novosti iz Zaklade
  2. Javni poziv tvrtkama na uključenje u Filantropski Fond Istre

Javni poziv tvrtkama na uključenje u Filantropski Fond Istre

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva pokreće filantropski fond pod nazivom

„Filantropski fond Istre“

Intencija je okupiti sve zainteresirane tvrtke i obrtnike, (neovisno o veličini), koji su svjesni važnosti korporativne filantropije i koji žele biti društveno odgovorni, da doniraju sredstva u skladu sa svojim mogućnostima u zajednicu na promišljen i organiziran način

Što će se financirati i kako?

Sredstvima iz „Filantropskog fonda Istre“ Zaklada će, svake godine putem javnog natječaja, financirati organizacije civilnog društva koje će osmisliti kvalitetne aktivnosti i projekte u zajednici, a za širu zajednicu.

Zaklada natječaje raspisuje na javan i transparentan način, po unaprijed definiranim procedurama, a samo programiranje pojedinog natječaja (uvjete, kriterije, tematsko područje, visina pojedinačnih potpora i dr.) provodit će se zajedno sa članovima Fonda. Isto tako, Zaklada će pružati stručnu i informativnu pomoć dobitnicima financijskih sredstava te nadgledati provedbu projekata na terenu i putem završnih izvješća.

Financirani projekti doprinijet će razvoju lokalne zajednice, rješavanju javnih problema, potaknut će stanovništvo da bude aktivno te da se uključi u projektne aktivnosti, ali će potaknuti i volontiranje, bolju komunikaciju lokalne zajednice, suradnju javnog, poslovnog i civilnog sektora, a kroz projekte će se ostvariti i konkretni rezultati, urediti javni prostori, omogućiti društveni sadržaj što će pridonijeti povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Kako se poslovni subjekti mogu uključiti?

Za više informacija i iskaz interesa pozivamo sve zainteresirane poslovne subjekte da se jave do 30.4.2017. godine na: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr

 

Oblici sudjelovanja u „Filantropskom fondu Istre“

Član fonda

  • Uplaćuje sredstva u fond na godišnjoj razini
  • Sudjeluje u programiranju natječaja
  • Sudjeluje u evaluaciji pristiglih prijava
  • Sudjeluje na prezentaciji provedenih aktivnosti i projekata

 

Podupiratelj fonda

  • Uplaćuje sredstva u fond na godišnjoj razini
  • Sudjeluje na prezentaciji provedenih aktivnosti i projekata
Povratak na prethodnu stranicu