1. Novosti iz Zaklade
  2. Inozemni gosti na konferenciji “Filantropija - oslonac održivih zajednica”

Inozemni gosti na konferenciji “Filantropija - oslonac održivih zajednica”

Pridružite nam se u subotu 01.10.2016. u 12.00 sati u Galerijsko muzejskom prostoru Sveta Srca - na konferenciji "Filantropija - oslonac održivih zajednica"!

Konferencija je nastala u sklopu istoimenog projekta i okupit će stručnjake i zainteresirane oko teme načela filantropskog djelovanja te razvoja zakladništva

OVDJE možete naći cjeloviti program konferencije.

 

Svojim prisustvom konferenciju će uveličati i gosti iz Srbije, Uroš Delić i Maja Vranić Mitrić, koji će u uvodnom predstavljanju govoriti o iskustvima u radu Fondacije Ane i Vlade Divac. Osim primjera svojih iskustava u fundraisingu, gosti će govoriti o suvremenim trendovima prikupljanja sredstava kroz suradnju s državnim institucijama te poslovnim sektorom, a bit će riječi i o poreznim olakšicama koje reguliraju donacije.

Uroš Delić ekonomski je savetnik i specijalist za korporativnu filantropiju koji već 5 godina u Fondaciji radi na različitim razvojnim projektima i projektima hitne pomoći. Ima veliko iskustvo u korporativnoj filantropiji, mobilliziranju i uključivanju civilnog i poslovnog sektora, lokalnih samouprava, državnih institucija i drugih aktera u razvojne projekte, kao i programe podrške različitim ugroženim grupama. Veoma je angažiran u zagovaračkom procesu za porezne promjene za donacije u Srbiji. Potpredsjednik je UN Globalnog dogovora u Srbiji i član Europe Fundraising Association te organizacije Association of Fundraising Professionals.

Maja Vranić Mitrić mendžerica je za razvoj te ima preko 12 godina iskustva u neprofitnom sektoru u Srbiji. Radila je na implementaciji različitih projekata, prikupljanju sredstava i volonterskim programima. Njene ključne kompetencije su razvoj i priprema projektnih predloga, kreiranje i implementacija fundraising strategija te individualna filantopija i rad s velikim individulanim donatorima. Članica je organizacije Association of Fundraising Professionals.

 

Podsjećamo, konferencija će biti i dijelom programa Tjedna filantropije koji se ove godine po prvi puta obilježava u cijeloj Hrvatskoj. Organizator Tjedna filantropije je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, dok su suorganizatori: Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah" iz Zagreba, Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice, Osijek, Zaklada "Kajo Dadić" iz Splita i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Pula.

Povratak na prethodnu stranicu