1. Novosti iz Zaklade
  2. Info dani za udruge u Istri

Info dani za udruge u Istri

Info dani za udruge u Istri

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva otvorila je prijave za sudjelovanje na tradicionalnim Info danima za udruge u Istri. Ove godine Info dani održat će se od 22. do 26. studenog 2021. godine te će se većina radionica i predavanja održati online.

Ukoliko još niste upoznati sa Zakladinim Info danima, namijenjeni su svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima s ciljem što boljeg informiranja o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacije te stvaranja  partnerstva i novih razvojnih prilika.

Petodnevni program pružit će svim zainteresiranima niz besplatnih predavanja, radionica i okruglih stolova koje će voditi stručnjaci iz pojedinih područja. Ovogodišnje teme edukacija doista su raznovrsne: ESF+, Izmjene i dopune Uredbe, ABCda za udruge, aktivno građanstvo, sindrom burnouta kod aktera OCD-a, izrada lean platna društvenog poduzeća te priprema javne politike za podršku i poticanje društvenog poduzetništva, brendiranje neprofitnih organizacija i suradnja udruga s medijima, a održati će se i promocija knjige „Socijalna ekonomija i socijalno poduzetništvo“ autora Danijela Baturine i Zdenka Babića. Edukacije će voditi niz stručnjaka: Igor Juričić i Ivana Jugovac, Helga Možé, Aleksandra Lera i Tihana Fontana, Sanja Matijaš, Stjepan Mikec, Muamer Mujević i Marijeta Matijaš.

Pozivamo Vas da se uključite i steknete nova znanja, saznate korisne informacije i utječete na razvoj Vaše organizacije kako bismo svi zajedno mogli doprinijeti razvoju aktivne zajednice.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti Google obrazac, a cijeli program Info dana za udruge 2021. možete pogledati ovdje ili u  nastavku. (*za pregled putem mobilnih telefona potrebno je rotirati zaslon)

Za dodatne upite i pojašnjenja stojimo na raspolaganju: 052/212-938 ili zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

S ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa – COVID 19, Info dani održat će se online, putem aplikacije ZOOM.

PREDAVAČI:

Prezentacija rezultata dosadašnjih aktivnosti projekta +Resilient (društvene inovacije i poduzetničke ideje), okrugli stol „Društveno poduzetništvo u Istri vol. 3: priprema javne politike“ te radionica „Izradi Lean platno svog društvenog poduzeća“ provode se u sklopu projekta +Resilient. Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Edukacije „Sindrom burnouta kod aktera OCD-a“ i „Medijsko praćenje događaja/suradnja s medijima“ provode se u sklopu programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Program Info dana 2021.

https://www.civilnodrustvo-istra.hr/images/uploads/files/INFO_DANI_2021_PROGRAM.pdf

Povratak na prethodnu stranicu