2. “Žene u Pokretu otpora” u srednjim školama u Poreču i Labinu

“Žene u Pokretu otpora” u srednjim školama u Poreču i Labinu

Nakon prve takve radionice održane u Buzetu, ovog je tjedna Zaklada održala još dvije radionice unutar projekta "Women of the Resistance" ("Žene u Pokretu otpora"). U sklopu interaktivne radionice u trajanju tri školska sata, učenici trećih razreda Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča i Srednje škole Mate Blažine iz Labina imali su prilike doznati tko su bile heroine u Pokretu otpora, kao i naučiti o vrijednom naslijeđu koje su ove iznimne žene ostavile za sobom. Kroz vježbe, igru, crtanje i smijeh, srednjoškolci su ne samo osvijestili vrijednosti za koje su se one borile,već im i na taj način odali priznanje i pomogli da se sjećanje na njih održi živim i među mlađim generacijama. Ovim projektom želimo osvijestiti javnost o ulozi koju su žene imale u Pokretu otpora, važnosti samog otpora u društvenim promjenama, ali i dati presjek sadašnjeg položaja žena u društvu. Projekt se provodi na području Hrvatske, Slovenije i Italije, te je financiran iz programa Europa za građane. Nositelj Projekta je organizacija KID Pina iz Kopra, a partneri, osim Zaklade, su i Istarska Županija, Bonawentura Società Cooperativa (IT), La Giordola (IT), Associazione Quarantasettezeroquattro (IT) i CSS Teatro stabile di innovazione del Friuli Venezia Giulia (IT). Više o projektu možete doznati ovdje, a u nastavku pogledajte kako nam je bilo u Poreču i Labinu!