1. Novosti iz Zaklade
  2. Društvenim programom do sigurnijeg i ljepšeg okupljališta mališana

Društvenim programom do sigurnijeg i ljepšeg okupljališta mališana

Društvenim programom do sigurnijeg i ljepšeg okupljališta mališana

U Primorsko-goranskoj županiji, Vanja je svojim društvenim programom pokrenula akciju uređenja postojećeg dječjeg igrališta. Volonterske akcije uključile su preko 100 zainteresiranih mještana u  aktivnosti koje su bile potrebne da bi postojeći dječji park opet postao okupljalište mališana. Između ostalog volonteri su se uključili u premazivanje drvenih klupa, postavljanje novih ručki na klackalici, mijenjanje oštećenih šipki na ljuljački itd.  Društvenim programom predstavljeno je povezivanje zajednice i njenih dionika u kreiranje ugodnog i sigurnijeg boravka djeca.

Povodom uređenja igrališta održano je svečano otvaranje te su DND Delnice i udruga Dotepenac organizirali oslikavanje lica i gledanje animiranog filma na balama sijena u parku. Samom otvorenju te gledanju animiranog filma prisustvovalo je oko 100 mještana i djece s područja Delnica.

"Ovaj program provodi se u sklopu Programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva"

Povratak na prethodnu stranicu