2. Pjesnička večer ližnjanskog dijalekta u sklopu društvenog programa

Pjesnička večer ližnjanskog dijalekta u sklopu društvenog programa

U sklopu programa Aktivni u zajednici 2022., Helena je tragajući za pričama te sakupljajući anegdote mještana Ližnjana okupila aktivne sugrađane koji njeguju tradiciju, materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu na teritoriju Općine Ližnjan-Lisignano.

Svojom ljubavlju prema baštini, obitelj s područja Ližnjana, svakim danom prikuplja vrijedne predmete, slike, činjenice, a pjesnikinja s područja Ližnjana piše poeziju i prozu na ližnjanskoj čakavštini. Povezivanjem sugrađana koji njeguju tradiciju Općine Ližnjan-Lisignano, proizašla je ideja o održavanju večeri ližnjanskog dijalekta.

U galeriji Kapelan u Muntiću, koja svojom stalnom podstavom predstavlja eksponate iz ruralnog života mještana kroz vrijeme, održat će se "Pjesnička večer ližnjanskog dijalekta" u subotu 15.10.2022. u 17 sati.

Kako bi zajedno osvijestili ljubav prema baštini i zajednici, očuvali kulturnu baštinu te potaknuli komunikaciju s lokalnom zajednicom, svi zainteresirani pozvani su na pjesničku večer.

Najveća vrijednost programa je odgovornost mještana da svoja kulturna dobra njeguju i čuvaju te prenose na one najmlađe kako se ista ne bi zaboravila.

"Ovaj program provodi se u sklopu Programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva"