2. ARTEFATTO: IZLOŽBA NA TEMU RESET- LABIN OD 23. - 30. LIPNJA 2015. GODINE

ARTEFATTO: IZLOŽBA NA TEMU RESET- LABIN OD 23. - 30. LIPNJA 2015. GODINE

ARTEFATTO je umjetnička inicijativa/projekt Grada Trsta koja promovira mlade umjetnike, koja ima za cilj razvijati umjetnost mladih i podržati mlade talentirane umjetnike, a financirana je iz europskog programa Mladi na djelu. Uz Grad Trst, GAI i Bjcm, ove godine partneri su mu Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruga Alfa Albona iz Hrvatske, udruga KID Pina iz Slovenije te Zaklada za umjetničko obrazovanje iz Austrije.

ARTEFATTO je ove godine proslavio desetu obljetnicu postojanja, na koju je prostiglo 239 rada umjetnika, od 18 do 30 godina, od čega je stručni savjet izabrao 85 umjetnika.

U sekciji FRIENDS IN ART, putujućoj izložbi ARTEFATTO10, sudjelovati će mladi umjetnici iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske, ukupno 20 umjetničkih dijela. Njihovi radovi biti će prikazani na izložbi najprije u Labinu, a potom u Puli.

Gradska galerija Labin će izložbu ugostiti od 23. do 30. lipnja, a otvorenje izložbe zakazano je za 20:30 sati. Na otvorenju biti će prisutni i partneri projekta, te mladi umjetnici, uz ostale uvažene goste Gradske galerije Labin. Radno vrijeme Galerije je svakim danom osim nedjelje od 10-14, te od 18-21 sat.

FRIENDS IN ART sekcija moći će se razgledati i u Puli, od 21. do 30. srpnja, u Galeriji Cvajner te u galeriji Turističke zajednice Grada Pule. Otvaranje izložbe planirano je 21. srpnja u 20 sati u Galeriji Cvajner, na adresi Forum 2.

Više informacija o samoj izložbi, umjetnicima i radovima pronađite ovdje.