2. Društveni program u Petrinji priveden kraju

Društveni program u Petrinji priveden kraju

Mladi entuzijasti iz Petrinje čija je ideja društvenog programa proizašla na Akademiji razvoja lokalnih zajednica u lipnju, obilježili su Međunarodni dan mladih tako što su svoj društveni program priveli kraju. Prisjetimo se, ideja društvenog programa bila je uređenje javne površine koja se nalazi na meti maloljetničke delinkvencije.

Vođeni željom o širenju svijesti o zajedništvu, Ivana, Ante i Doris okupili su mlade i kreativne ljude oko sebe te razradili društvenu ideju. Provedene su radionice o lončarstvu na kojima su izrađeni detalji potrebni za uređenje zida, očišćen je zid za stvaranje nove podloge te napisan natpis kojim šalju snažnu poruku, vjerojatno onu kojom su se i oni sami vodili kroz samu razradu društvenog programa: " Tko u čuda vjeruje, taj čuda stvara!"

Kako je izgledala sama provedba društvenog programa možete pogledati na FB stranici Uosi Smž Mala Kuća.

"Ovaj program proveo se u sklopu Programa Aktivni u zajednici koji se provodi uz programsku suradnju i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva"