2. Zaklada Kultura Nova objavila pozive na predlaganje programa i projekata

Zaklada Kultura Nova objavila pozive na predlaganje programa i projekata

Zaklada "Kultura nova" je 8. lipnja 2017. godine u okviru Programa podrške 2017 s rokom prijave 6.9.2017. objavila javne pozive na predlaganje programa i projekata organizacija civilnog društva (udruga i umjetničkih organizacija) na području suvremene kulture i umjetnosti, koji se provode u 2018. godini te za višegodišnje programe/projekte koji se provode u 2018., 2019. i 2020. godini.

Na javne pozive u okviru Programa podrške 2017 mogu se prijaviti udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti koje:

• su upisane u matični registar u Republici Hrvatskoj
  • su upisane u Registar neprofitnih organizacija
  • su uskladile svoj statut ili drugi opći akt s odredbama važećih propisa na temelju kojeg su osnovane i na temelju kojeg djeluju
  • vode transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija
  • aktivno djeluju u području koje je predmet financiranja
  • su ispunile svoje ugovorne obaveze u provedbi odobrenih podrški od strane tijela državne uprave i tijela javne vlasti
  • nemaju dug prema državi i jedinicama lokalne samouprave po osnovi javnih davanja
  • nemaju pokrenut kazneni postupak protiv osobe ovlaštene za zastupanje organizacije
  • imaju osobu ovlaštenu za zastupanje (i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava) u mandatu što se potvrđuje uvidom u matični registar ili na drugi odgovarajući način
  • svojim programima i projektima te svojim djelovanjem nisu u suprotnosti s vrijednostima ustavnog poretka Republike Hrvatske
  • zadovoljavaju sve ostale uvjete navedene u Vodiču za prijavu

Indikativni proračun za javne pozive koji se raspisuju u okviru Programa podrške 2017 s rokom 6.9.2017. iznosi 8.250.000 kn. Zaklada u okviru Programa podrške 2017 s rokom prijave 6.9.2017. raspisuje javne pozive u sedam programskih područja.

Više o prijavi i natječaju pronađite ovdje.