1. Novosti iz Zaklade
  2. Poziv na sastanak svih udruga osoba sa invaliditetom

Poziv na sastanak svih udruga osoba sa invaliditetom

Pozivamo sve predstavnike udruga osoba sa invaliditetom na sastanak svih udruga osoba sa invaliditetom u Istarskoj županiji po pitanju provedbe mjera Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017.-2020. na području naše županije.

Sastanak će se održati u petak, 20.07.2018. godine u 9:00  u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Pula, (Kandlerova 39).

U travnju 2017. Vlada Republike Hrvatske usvojila je Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine koja ima za cilj uskladiti sve politike djelovanja na području promicanja prava osoba s invaliditetom kako bi se istima osigurao veći stupanj kvalitete života u zajednici. Strategija obuhvaća 16 strateških područja te je kroz 78 mjera razrađeno 199 aktivnosti čiji su nositelji tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave,  znanstvene institucije i organizacije civilnoga društva.Sukladno Strategiji Istarska županija je u provedbi pojedinih mjera nositelj, dok je u drugima sunositelj aktivnosti, a u kojima ključnu ulogu imaju upravo udruge osoba sa invaliditetom, zdravstvene ustanove i druge organizacije ovisno o području djelovanja i realnim mogućnostima na terenu.

Na sastanku će ukratko biti prezentirana Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017.-2020., te će se razgovarati o daljnjem djelovanju po tom pitanju, te izradi Regionalnog programa provedbe Nacionalne strategije na području Istarske županije u svrhu nastavka kreiranja multisektorske politike promicanja prava osoba s invaliditetom i izjednačavanja mogućnosti.

Povratak na prethodnu stranicu