2. Zatvorene prijave za sudjelovanje na Akademiji razvoja lokalnih zajednica 2020.

Zatvorene prijave za sudjelovanje na Akademiji razvoja lokalnih zajednica 2020.

OTVORENE PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA AKADEMIJI RAZVOJA LOKALNIH ZAJEDNICA

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva drugu godinu zaredom kreće sa posebnim programom edukacija vezan za razvoj lokalnih zajednica. U kontekstu razvoja lokalnih zajednica misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave a po pitanju osmišljavanja i provedbe različitih društvenih sadržaja i društvenih programa koji će doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

Tražimo ljude koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti. Akademija razvoja lokalne zajednice osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene. Tražimo ljude koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama.

Edukacija će se održati 14. i 15. ožujka u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Program Akademije je usmjeren na poboljšanje osobnih, poslovnih i društvenih vještina sudionika.

Ciljna skupina polaznika:

Motivirane osobe koje žele doprinijeti društvenim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici, pokrećući društvene programe i projekte. Godine nisu važne, spol nije važan, zaposlenje nije važno, boja kože nije važna, vjeroispovijest nije važna, politička uvjerenja nisu važna. Važno je da želite doprinijeti razvoju mjesta u kojem živite. Važno je da živite na području: Istarske, Primorsko goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije. Važno je da želite steći više praktičnih znanja i vještina potrebnih za aktivan doprinos zajednici u kojoj živite ali i za osobni rast i razvoj.

Moguće je sudjelovanje 1 osobe iz pojedine općine ili grada, a ukupno 3 osobe iz svake županije. Ukupno tražimo 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu.

Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta na edukaciju, te troškovi boravka (večera i noćenje). Mogućnost dolaska 13.03. (večera i noćenje).

Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja a pokrivati će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade, sudjelovati će i vanjski suradnici.  Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Prijavnica je dostupna OVDJE, napišite nam zašto ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom programu.

Rok za prijavu je 23. veljače 2020. godine.

Sve dodatne informacije i pojašnjenja možete dobiti upitom na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 052/212-938.