2. Grad Poreč dodijelio sredstva za 20 projekata

Grad Poreč dodijelio sredstva za 20 projekata

Natječaj koji smo treću godinu zaredom proveli za Grad Poreč-Parenzo za Programe javnih potreba u području razvoja civilnog društva, kulture i socijalne skrbi od 19.12.2019., a koje provode organizacije civilnoga društva, okončao se potpisivanjem Ugovora o dodjeli financijskih sredstava 27.02. u Gradskoj vijećnici grada Poreča. Do ove suradnje je došlo kako bi se omogućila jednaka pozicija za sve prilikom prijave na natječaj, te unaprijedio cijeli proces zaprimanja, procjene i ocjene projektne prijave.

Od 24 udruga sa 27 prijavljenih projekata, njih 21 je upućeno u procjenu. U prioritetnom području Razvoja civilnog društva financirano je 7 projekata sa 167.000,00 kuna, u području Kulture sa 186.000,00 kuna financirano je 5 projekata, dok u prioritetnom području Socijalne skrbi sa 316.000,00 kuna financirano je 8 projekata. Odobreni projekti udruga doprinose tome da Poreč bude bolji i ljepši grad za život svim generacijama jer odobreni projekti pokrivaju različita područja od aktivnosti za one najmlađe, do rada s mladima i umirovljenicima pa sve do aktivnosti u kulturi. Organizacije čiji su projekti ostvarili financijsku potporu možete pogledati ovdje.