2. Poziv na Okrugli stol o problematikama predfinanciranja i/ili sufinanciranja EU projekata udruga

U sklopu Europskog tjedna 2017. koji organizira Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizirat će Okrugli stol sa udrugama o problematikama predfinanciranja i/ili sufinanciranja EU projekata.

Okrugli stol održat će se  u utorak, 09. svibnja 2017. godine, u 12:00 sati
u prostoru Centra za EU i međunarodnu suradnju, na adresi Riva 8, Pula (prizemlje desno).

Na okruglom stolu raspravljat će se o:

problemima s kojima se udruge susreću prilikom provedbe EU projekata, s fokusom na problematiku sufinanciranja i predfinanciranja aktivnosti koje provode kroz EU projekt. Važno je čuti direktna iskustva o uvijetima u kojima se udruge nalaze provodeći EU projekte ovisno o postotku odobrenog financiranja te o postojećim potrebama koje udruge detektiraju.

Cilj kojemu želimo pridonijeti jest:

poticanje udruga na prijavljivanje na natječaje EU programa i fondova, poticanje onih kojima su sredstva već odobrena da se javljaju na natječaje za sufinanciranje i predfinanciranje te da se udrugama u Istarskoj županiji pruži podrška u takvim prijavama. Osim toga, zaključci okruglog stola te potrebe koje udruge detektiraju i izraze prilikom rasprave, služit će Zakladi u promišljanju novih potencijalnih fondova i njihova programiranja.

Okrugli stol će uključivati:

predstavljanje natječaja za predfinanciranje i sufinanciranje EU projekata koje provode organzacije civilnoga društva: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije. Osim toga, predstavnici udruga kojima su već odobrena sredstva za pred- ili su-financiranje EU projekata predstavit će svoje iskustvo.

Komu je namjenjen Okrugli stol?

Ovim putem pozivamo sve udruge koje provode EU projekte, udruge koje se namjeravaju javljati  ili se već javljaju na natječaje za predfinanciranje i sufinanciranje EU projekata, da se odazovu pozivu i pošalju svoje predstavnike kako bi se informirali o postojećim natječajima, ali i čuli iskustva drugih udruga. Također, pozivaju se udruge koje imaju iskustva te su im iz nekog izvora sredstva za predfinanciranje ili sufinanciranje EU projekta bila odobrena, da se jave i aktivno sudjeluju na okruglom stolu predstavljajući svoje iskustvo.

Prijave za sudjelovanje bit će otvorene do 07.05.2017. godine, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.