1. Projekti Zaklade

Projekt “In/Visible cities”

Lokacija: Slovenija, Italija, Hrvatska, Nizozemska, Engleska, Belgija
Ukupna vrijednost projekta: 333 262,50 €
Uloga: Partner
Davatelj financijske potpore: Europska komisija/ Program “Kreativna Europa”
Trajanje: 10/09/2014- 30/12/2015

In/visible cities je međunarodni urbani festival multimedije orijentiran na ostvarivanje interakcije tehnološke inovacije s multimedijalnim umjetničkim izražajem s ciljem valorizacije i oživljavanja urbanih prostora.

Festival će se sastojati od multimedijalnih instalacija i nastupa, te radionica, a tematsku jezgru sačinjavat će ‘vidljivi gradovi’, kao tema umjetničkog djelovanja i promišljanja, i ‘nevidljivi gradovi’, sa svojom poviješću i potencijalom za buduću promjenu.

Festival će trajati od 4. do 7. lipnja 2015., a aktivnosti će se provoditi u Trstu, Gorici i Novoj Gorici, dok će ostale aktivnosti projekta započeti 10. rujna 2014.  i trajati do 30. prosinca 2015.  U sljedećim će se mjesecima realizirati spin-offovi u zemljama partnericama (Slovenija, Hrvatska, Nizozemska, Engleska) u kojima će se ponovno predstaviti najbolje instalacije i performansi, održavajući istodobno aktivnom cirkulaciju djela i umjetnika. Promišljanje o gradovima bit će u centru javnih događanja dok će događanja namijenjena razmjeni stručnih znanja i vještina biti rezervirana za studente, umjetnike i stručnjake.

Projekt će biti sufinanciran od strane europskog fonda ‘Creative Europe’ s ukupnim iznosom od 199 957,50 €.

Organizacije koje će sudjelovati u projektu su: Associazione Quarantasettezeroquattro (IT), Puntozero Società Cooperativa (IT), Kulturno izobrazevalno drustvo PiNA (SLO), Association Metamedia (HR), Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva (HR), 198 Contemporary Arts and Learning (UK), stichting Oddstream (NL).

Creative Europe

Civilno društvo Istra
Povratak na prethodnu stranicu