2. Otvorene prijave za praktični proces testiranja poslovnih modela društvenopoduzetničkih pothvata!

Javna ustanova Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove - Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europe i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu projekta +Resilient organiziraju višemjesečni vođeni edukacijski i praktični proces testiranja i validacije poslovnih modela društvenopoduzetničkih pothvata. Proces će facilitirati i mentorirati Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Tko je Teo Petričević?

Petričević je priznati društveni inovator, društvenopoduzetnički arhitekt i savjetnik, stručnjak za društvenu ekonomiju i civilno društvo s više od 20 godina iskustva u organizacijskom razvoju, upravljanju projektima, prikupljanju sredstava, politikama/ istraživanju, izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća.

Ukoliko imate razvijen poslovni model za društvenopoduzetničku / poslovnu ideju, ova je edukacija za Vas! Naime, vođeni edukacijski i praktični proces namijenjen je osobama/organizacijama koje imaju razrađenu društvenopoduzetničku / poslovnu ideju s društvenim utjecajem koja je zrela za fazu testiranja.

Edukacijski dio uključuje dvije poludnevne radionice koje će se održati 28. i 29. lipnja 2021. godine na temu razvoja, testiranja i validacije poslovnog modela.

Nakon uvodnih teoretskih radionica, sudionici edukacije će uz tromjesečno mentorstvo (srpanj, kolovoz i rujan) testirati ključne hipoteze svoje poslovne ideje, odnosno poslovnog modela – konkretno, sudionici će provjeriti da li je dobro definiran segment korisnika i kupaca, njihovi ključni problemi i razvijena rješenja, odnosno prototip proizvoda ili usluge koje nude kao rješenje prvim kupcima.

Proces će završiti cjelodnevnom radionicom o pokretanju poslovanja, financiranju početka poslovanja i provjerom spremnosti za ulaganje u poslovni pothvat.

Nemojte propustiti ovu priliku.  Edukacijski ciklus održati će se od lipanj do rujna 2021. godine, a prijave su otvorene do 23.06. putem Google obrasca u nastavku: https://forms.gle/TceywNNQmcVfwkNV6

Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD'Istria pilot je projekt kojeg Zaklada Istra provodi u sklopu Projekta +Resilient. Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.