1. Novosti iz udruga
  2. Završetak malog projekta “Hižica puna priča”

Završetak malog projekta “Hižica puna priča”

 Postavljanjem kućice za knjige ispred sjedišta Mjesnog odbora Fuškulin završio je projekt „Hižica puna priča“ koji su u partnerstvu tijekom nekoliko posljednjih mjeseci proveli Društvo “Naša djeca” i Gradska knjižnica Poreč. Projekt je financiran iz Fonda gradova i općina u sklopu natječaja "Mali projekti za bolje sutra".

 Kućica je oslikana – Marina Dželalija Jakominić vodila je djecu kroz radionicu u kojoj su crtali ono što su željeli vidjeti na kućici, njihove je radove preslikala trajnim otpornim bojama, dodala imena malih umjetnika. Odrasli su postavili kućicu na mjesto, a zadnji dan su iz Gradske knjižnice, DND-a i djeca iz svojih biblioteka donijeli knjige kojima je kućica napunjena. Djeca koja su sudjelovala u projektu imala su čast poslagati knjige u kućicu, a neki su odmah izabrali one koje žele ponijeti doma na posudbu i čitanje. Kućica za knjige je mala fuškulinska knjižnica u kojoj nema članarine, knjige posudite i vratite, dodate im i svoje koje želite dijeliti.

Za posljednji susret pripremljena je radionica Igre pod ladonjom u kojoj je Stela Đujić iz Fuškulina djeci pokazala kako se zabaviti igrama koje su igrali njihovi roditelji nonići,a kroz priču ih je Dubravka Stevanović poučila da u igri nije važno pobijediti, nego se veseliti s prijateljima. Pri kraju dječje igre počeli su se okupljati odrasli: volonteri iz ranijih radionica, mame i none koje su ispekle kolače. Pridružili su se gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik mjesnog odbora Fuškulin Andrea Crevato a slijedila je mala fešta. Izloženi su radovi sve djece iz svih radionica, DND je pripremio pisane zahvale odraslim volonterima koji su radili s djecom, a djeca koja su dolazila na radionice dobila su također pisanu zahvalu i SD-ove s fotografijama.

Za svaku od šest tematskih radionica u goste je pozvan stručnjak ili stručnjakinja za tu temu: u Grota na groti kažun gostovao je Branjko Orbanić, Dorijana Čitar i Denis Mikatović Jugovac naučile su ih pjevati po domaći, na tanko i debelo, Marina Dželalija Jakominić vodila ih je u slikanju prizora za kućicu za knjige, Ana Pavić povela ih je u šumu da naberu plodove za Marendu iz boške. Tatjana Velenik poučila kako da po Receti iz kredence um,ijese kekse, a Stela Đujić kako da se zabave bez skupih igračaka.

Više o provedbi malog projekta možete pogledati ovdje.

Povratak na prethodnu stranicu