1. Novosti iz Zaklade
  2. Završena službena potpisivanja ugovora za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”

Završena službena potpisivanja ugovora za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”

Završena službena potpisivanja ugovora za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”

U proteklih je tjedan dana Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva sklopila ugovore sa preostalih 8 organizacija civilnog društva iz Istre - udrugama, ustanovama i mjesnim odborima kojima su dodijeljena sredstva za provedbu svojih projekata putem natječaja "Mali projekti za bolje sutra".

Službena su potpisivanja ugovora održana uz prisustvo gradonačelnika, načelnika i ostalih predstavnika istarskih gradova i općina na čijem će se području realizirati mali projekti, a to su Lanišće, Buzet, Poreče, Buje i Pazin. Ugovori su potpisani sa sljedećim organizacijama: BABUCERA - udruga za zaštitu i revitalizaciju sela Brgudac, udruga Kaleido, Društvo "Naša djeca" Poreč, udruga ZiiD, Društvo "Naša djeca" Pazin te Centar za mlade Alarm Pazin.

Kroz sve ove male projekte financirati će se niz važnih aktivnosti u zajednici: osnivanje društveno-kulturnog centra, festival pripovijedanja kroz 10 predstava, radionice izrade lutaka i likova istarske narodne predaje, radionice pripovjednog kazališta za osobe s intelektualnim poteškoćama, uređenje teniskog terena, izrada senzorne staze, unaprijeđenje poligona za igru, radionice vezane uz mentalno zdravlje mladih, izložba na temu globalnih ciljeva UN-a te još mnogo aktivnosti koje uključuju građane u razvoj lokalne zajednice, potiču partnerstvo i umrežavanje javnog, poslovnog i civilnog sektora, rješavaju konkretne probleme u lokalnoj zajednici te na taj način poboljšavaju kvalitetu života u istoj.

Sažetke odobrenih projekata možete pogledati ovdje.

Ovo je prava prilika da se građani uključe u rad udruga te predlože ideje koje bi se trebale provoditi u lokalnim zajednicama upravo kroz ovakve male projekte. Ovakvim malim projektima udruge osmišljavaju i provode društveni sadržaj za kvalitetno provođenje slobodnog vremena za sve mještane pojedine lokalne zajednice, od raznih edukacija, radionica i tečajeva.

Zaklada ovaj natječaj raspisuje jedanaestu godinu zaredom, te je kroz cijelo ovo razdoblje podržano 155 projekata ukupne vrijednosti od 1.888,452,32 kuna. U provedbu malih projekata bilo je uključeno preko 3.207 volontera, a korist od provedbe projekata imalo je više od 300.489,00 korisnika.

Svojim velikim srcem uključite se u aktivnosti projekata koje će se provoditi do početka ožujka 2022. godine.

Povratak na prethodnu stranicu