2. Zatvorena anketa za izradu Akcijskog plana za mlade IŽ

Zatvorena anketa za izradu Akcijskog plana za mlade IŽ

Istarska županija, u suradnji sa Zakladom, u procesu je izrade Akcijskog plana za mlade Istarske županije 2021. – 2025. koji je zapravo provedbeni plan Regionalnog programa za mlade Istarske županije, svojevrsni nastavak i nadopuna Regionalnog programa koji će konkretnim aktivnostima, vremenskim rokovima i podijeljenim odgovornostima doprinijeti ostvarenju navedenih aktivnosti i mjera. S ciljem dobivanja što više inputa od onih na koje će se aktivnosti i odnositi Zaklada je provela anketno istraživanje.

Anketni upitnik bio je otvoren 5 tjedana i u tom vremenu pristupilo je 865 ispitanika. Upitnik je distribuiran svim kanalima komunikacije Istarske županije i Zaklade, proslijeđen jedinicama lokalne samouprave, udrugama mladih i za mlade, savjetima mladih, newsletterom, dijeljen na društvenim mrežama i ostalim kanalima, a sve kako bi dostigao što više relevantnih dionika. Upitnik je bio prilagođen trima skupinama, tako su kategorije bile za mlade u srednjim školama i one završnih razreda osnovnih škola, mlade do 30 godina te za osobe starije od 30 godina. Od ukupnih 865 ispitanika, onih starijih od 30 godina bilo je 30%, odnosno 256 ispitanika. Ispitanika mlađih od 30 godina bilo je 609, odnosno 70%. Od čega je upitniku pristupio/la 371 učenik/ca te 238 osoba mlađih od 30 godina van sustava obveznog obrazovanja. Iz navedenoga može se uočiti kako su sve tri kategorije ispitanika u anketi podjednako zastupljene.

Mnogo je sličnosti, ali i razlika u odgovorima, a sve će se bolje znati nakon detaljne analize. Rezultate ankete ćemo objaviti, isto kao i draft Akcijskog plana, kada ćete opet imati priliku interaktivno sudjelovati u finaliziranju istoga. Stoga, pratite vijesti Zaklade i budite u toku s izradom Akcijskog plana za mlade IŽ 2021.-2025.