1. Novosti iz Zaklade
  2. Zatvorena anketa za izradu Akcijskog plana za mlade IŽ

Zatvorena anketa za izradu Akcijskog plana za mlade IŽ

Zatvorena anketa za izradu Akcijskog plana za mlade IŽ

Istarska županija, u suradnji sa Zakladom, u procesu je izrade Akcijskog plana za mlade Istarske županije 2021. – 2025. koji je zapravo provedbeni plan Regionalnog programa za mlade Istarske županije, svojevrsni nastavak i nadopuna Regionalnog programa koji će konkretnim aktivnostima, vremenskim rokovima i podijeljenim odgovornostima doprinijeti ostvarenju navedenih aktivnosti i mjera. S ciljem dobivanja što više inputa od onih na koje će se aktivnosti i odnositi Zaklada je provela anketno istraživanje.

Anketni upitnik bio je otvoren 5 tjedana i u tom vremenu pristupilo je 865 ispitanika. Upitnik je distribuiran svim kanalima komunikacije Istarske županije i Zaklade, proslijeđen jedinicama lokalne samouprave, udrugama mladih i za mlade, savjetima mladih, newsletterom, dijeljen na društvenim mrežama i ostalim kanalima, a sve kako bi dostigao što više relevantnih dionika. Upitnik je bio prilagođen trima skupinama, tako su kategorije bile za mlade u srednjim školama i one završnih razreda osnovnih škola, mlade do 30 godina te za osobe starije od 30 godina. Od ukupnih 865 ispitanika, onih starijih od 30 godina bilo je 30%, odnosno 256 ispitanika. Ispitanika mlađih od 30 godina bilo je 609, odnosno 70%. Od čega je upitniku pristupio/la 371 učenik/ca te 238 osoba mlađih od 30 godina van sustava obveznog obrazovanja. Iz navedenoga može se uočiti kako su sve tri kategorije ispitanika u anketi podjednako zastupljene.

Mnogo je sličnosti, ali i razlika u odgovorima, a sve će se bolje znati nakon detaljne analize. Rezultate ankete ćemo objaviti, isto kao i draft Akcijskog plana, kada ćete opet imati priliku interaktivno sudjelovati u finaliziranju istoga. Stoga, pratite vijesti Zaklade i budite u toku s izradom Akcijskog plana za mlade IŽ 2021.-2025.

Povratak na prethodnu stranicu