2. Zaklada Kultura nova: Javni poziv na Program podrške 2022.

Zaklada Kultura nova: Javni poziv na Program podrške 2022.

Zaklada “Kultura nova” objavila je Javni poziv na sudjelovanje u programu “Life on Mars 2022 – Između sadašnjosti i budućnosti” u programskom području Podrška za profesionalno usavršavanje za rad u kulturi u okviru Programa podrške 2022.

Pravo prijave na Javni poziv imaju udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture i umjetnosti.

Podrška za profesionalno usavršavanje za rad u kulturi namijenjena je osnaživanju organizacijskih kapaciteta kroz osiguravanje prilika za stručno usavršavanje predstavnika organizacija te izgradnji i jačanju njihovih znanja i sposobnosti za rad u suvremenoj kulturi i umjetnosti i suočavanju s nizom različitih problema i izazova s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu.

Financijska podrška u okviru Programa podrške 2022 odnosi se na sudjelovanje jednog predstavnika organizacije u programu “Life on Mars 2022” koji se sastoji od online sesija i od višednevnog događanja uživo koje će se održati u Bologni (Italija) od 13. do 16. listopada 2022. godine. Kotizacija za sudjelovanje jedne osobe iz organizacije iznosi 300 EUR (PDV uključen) te obuhvaća sudjelovanje i na online sesijama i na događanju uživo, a dio je prihvatljivih troškova ovog programskog područja.

Zaklada će u okviru objavljenog Javnog poziva podržati do pet organizacija civilnog društva (udruga ili umjetničkih organizacija) čiji će predstavnici sudjelovati u programu. Indikativni proračun za ovaj Javni poziv iznosi 50.000 kn, a najviši iznos koji se može tražiti je 10.000 kn.

• Rok za prijavu n Javni poziv je je 24. lipnja 2022. godine.

Više informacija  Javnom pozivu na mrežnoj stranici Zaklade Kultura nova.