2. Webinar: Inkubacija i promicanje društvenog poduzetništva

Webinar: Inkubacija i promicanje društvenog poduzetništva

Webinar "Inkubacija i promicanje društvenog poduzetništva" održati će se 20.09. od 10:00 do 12:00 sati u sklopu Projekta +Resilient. Ovaj webinar bit će prigoda za predstavljanje i raspravu o dijelu aktivnosti provedenih tijekom +Resilient projekta koje su pridonijele poticanju društvenog poduzetništva i inkubatora društvenih inovacija. Na temelju pilot akcija i studijskih posjeta, ovaj će se webinar usredotočiti na razmjenu iskustava i naučenih lekcija iz ovih aktivnosti. Pedagoški alat predstavit će Inter-Made, inkubator sa sjedištem u Marseilleu posvećen društvenoj ekonomiji i društvenim inovacijama, koji je bio dio projekta +Resilient.

PROGRAM:

UVOD
+Resilient projekt: Francesca Nadalin (regija Veneto)
Prezentacija webinara: Francesca Petrella i Nadine Richez-Battesti (Sveučilište Aix-Marseille)

+RESILIENT INICIJATIVE ZA PROMICANJE SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA I DRUŠTVENIH PODUZEĆA
Razvoj programa osposobljavanja o društvenom poduzetništvu - Nadia Karra (REMTH, Grčka)
Društvene inovacije za održivi regionalni razvoj - Ivana Nikles (regionalna koordinatorica za europske programe i fondove Istarske županije) Valentina Anić i Mihaela Pokos - Moneo Consulting
Društvene inovacije i generativnost u mediteranskom gradu: Massimo Allulli (ANCI - Nacionalna udruga talijanskih općina)
Pitanja i odgovori

INTER-MADE, INKUBATOR DRUŠTVENIH INOVACIJA I SOCIJALNE EKONOMIJE (MARSEILLE)
Laura Sanna (Inter-Made, Marseille)
Pitanja i odgovori

Webinar je otvoren za javnost, ali je potrebna prijava. Prijave će biti otvorene do 17. rujna, a svi prijavljeni sudionici dobit će link za sudjelovanje na webinaru.

PRIJAVE: https://opensocialclusters.eu/3rd-transfer-webinar-incubating-and-promoting-social-entrepreneurship/

Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt sufinancira Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.